Kellik tarihe karışıyor! Bu kürü uygulayanların başından saç fışkıracak

Saç dökülmeleriyle başı dertte olanlara güzel haber geldi. Kellik sorunu ile karşı karşıya kalanlara kesin çözüm gelirken bir damla ile saç fışkıracak. Tek damlasıyla saç köklerini harekete geçirecek bu yağlar haberimizde.

Kellik tarihe karışıyor! Bu kürü uygulayanların başından saç fışkıracak

Yaş ve cinsiyet fark etmeden saç sökülmesiyle baş edemeyen milyonlarca kişi var. Hayatın herhangi bir döneminde saç dökülmesi sorunu yaşayanlar çözüm aramaya başlıyor. Genetik faktörler, stres, düzensiz beslenme, yanlış saç bakımlarından ötürü kaynaklanan saç dökülmelerinin önüne geçecek yağ belli oldu. Sadece bir damlayla saç fışkırtacak olan bu yağ haberimizde.

Uzmanlar tarafından günde 80-100 tel arası yaşanan saç dökülmesi normal kabul edilirken bunun üzerindekiler ise tedavi sürecine başlıyor. Haddinden fazla saç dökülmeleri ve kellik ortaya çıkarken uzman isimler püf noktaları duyurdu. Evde saç bakımı denildiğinde akıllara gelen pek çok doğal yağ aslında saç dökülmesi sorununu kökten çözüyor. Bu yağlar sayesinde vitamin içeriğinin zenginliğiyle beraber daha canlı ve daha parlak uzamasına yardımcı olur.

kelliğe son

KARANFİL

Hazırlanışı;

15 adet karanfili bir bardak su içerisinde kaynatın ve suyun soğumasını bekleyin. saç derilerine bu karanfilli su ile masaj yaparak 30 dakika bekleterek durulayın. Saçlara doğal parlaklık kazandıran bu tarif dökülmelerin önüne geçer.

SUSAM YAĞI

Saç diplerini besleyen ve vitamin açısından zengin olan susam yağı, saç kırıklarının ise önüne geçer. Saç diplerinde oluşacak mantarlara engel olurken daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur.

Susam yağını kullanırken saç diplerine masaj yaparak gece bekletilir. Bu işlem haftada bir defa tekrarlanması öneriliyor.

ZEYTİNYAĞI

A, E vitamini ve antioksidan açısından zengin olan doğal yağlar arasında zeytinyağı da bulunuyor. Saç köklerini güçlendirirken gözle görülür oranda dökülmelerin önüne geçer. Zeytinyağıyla beraber saç diplerine masaj yapılır 1 saat bekletilir. Doğal bir şampuanla yıkanarak haftada 1 defa kullanılır.