Dünya'da ilaç krizi mi çıkıyor? İşte nedeni..

ABD’de yaşanan fırtına, Pfizer ilaç firmasının binasında büyük hasara yol açtı! Şiddetli fırtına nedeniyle büyük çapta zarar gören fabrika, üretime ara vermek zorunda kaldı. Pfizer ilaç firmasının yönetimi, olay sonrasında yetkili merciler tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Dünya'da ilaç krizi mi çıkıyor? İşte nedeni..

ABD’de meydana gelen fırtınada büyük hasar gören Pfizer ilaç firmasının binasının üretime ara vermesi, ilaç kıtlığı sorusunu akıllara getirdi. Kasırga, çatısı büyük ölçüde hasar gören dev fabrikanın üretimini tamamen durdurdu. Peki, dev ilaç firması ne zaman tekrar üretime başlayacak? Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Hasarlı Bina: Pfizer Yönetimi Açıkladı

Rocky Mount yakınlarında meydana gelen kasırga, bölgenin en büyük üretim ağına sahip olan Pfizer fabrikasının büyük hasar görmesine yol açtı. Büyük bir kompleks olan fabrikanın çatılarının neredeyse tamamı kasırga nedeniyle yıkıldı.

Şiddetli kasırga sonucunda fabrikada büyük hasar meydana geldi. Neyse ki, olayda hiçbir personel yaralanmadı ve tüm çalışanlar güvenli bir şekilde tahliye edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek hasarın değerlendirmesini yaptı ve durum hakkında bilgi paylaştı. Polis yetkilileri şu ifadeleri kullandı:

"Kasırga nedeniyle çatılar uçtu ve ilaçlar çevreye dağıldı." Yapılan çalışmalar sırasında tesisin her yerine dağılmış ve yağmur ile rüzgar nedeniyle zarar görmüş 50.000 palet ilaç raporu ortaya çıktı. Ayrıca tesisin, ABD hastanelerinde kullanılan tüm steril enjekte edilebilir ilaçların yaklaşık olarak %25'ini ürettiği bilgisi paylaşıldı.

hap.jpg

İlaç Kıtlığı İhtimali!

Utah Health Üniversitesi'nde kıdemli eczane müdürü olan Erin Fox, yaşanan hasarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Pfizer, üretimini başka tesislere taşımak ya da yeniden inşa etmek için çalışıyor ancak bu durum uzun vadeli ilaç kıtlığına yol açabilir."

Tesisin hasar tespiti, oluşabilecek tehlikeler nedeniyle beklenenden daha uzun sürebilir. Gıda ve İlaç İdaresi, ülkenin ilaç ihtiyacını anlamak için şirketle birlikte çalışma yürütmektedir. Olayın etkileri ve ilaç tedariğine olan olası etkileri üzerine çalışmalar sürdürülmektedir.