Sınavsız mülakatsız işe girmek isteyenler koşsun! Dışişleri Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımını başlattı

Dışişleri Bakanlığı'nda sınavsız, mülakatsız çalışmak isteyenlere büyük fırsatlar var. Atamalar KPSS Devlet Memurları Puan Sıralama Listesine göre yapılmaktadır. Puanı olan herkes başvurabilir.

Sınavsız mülakatsız işe girmek isteyenler koşsun! Dışişleri Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımını başlattı

Dışişleri Bakanlığı memur alımları açıklandı. İşe alımların detayları ortaya çıkarken, alım sürecinde herhangi bir kontrol yapılmayacağına da işaret edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 14 Ağustos - 28 Ağustos 2023 tarihlerinin ​​arasında https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​internet sitesinden personel alımının yapılacağı ve KPSS puanı olan herkesin başvurabileceği belirtildi.

Edinime konu olan alanlar aşağıdaki gibidir;

"Şoför (15 kişi), temizlik personeli (15 kişi) ve bakım servis personeli (20 kişi) ile konuşlandırılmıştır." Ayrıca Dışişleri Bakanlığı da işe alımlarda KPSS şartlarını arayacağını bildirdi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Dışişleri Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı

Bakanlık bünyesinde işe alım yönetmeliklerini, başvuru koşullarını ve istihdam koşulları belirlendi. Buna göre;

- T.C. vatandaşı olması,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartların sağlanması,

- Adayların son başvuru tarihi itibariyle 18-35 yaşları arasında olması,

- 2022 yılında yapılmış olan (KPSSP94 puan sistemine göre değerlendirilen) Kamu Personeli Alım Sınavına (KPSS-B) girmiş olması ve KPSSP94 puan sistemine göre 65 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

- Askerlik yaşını doldurmuş, muvazzaf askerliğini yapmış, tecilli askerlik yapmış veya yedek askerliğe alınmış ise askerliğini yapmamış erkek adaylar için,

- Kamu kurumlarında ve kuruluşlarında ilgili disiplin kanunlarına göre görev ve meslekten ihraç edilemeyecek şartlara sahip olması gerektiği açık bir şekilde belirtilmiştir.