Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımını başlattı! Bu 6 bölümden mezun olanlara iş imkanı doğdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 17 ildeki 29 araziyi rüzgar enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) ilan etti.

Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımını başlattı! Bu 6 bölümden mezun olanlara iş imkanı doğdu

 

Savunma Sanayi Başkanlığı, kıdemli sistem uzmanı ve sistem uzmanı ünvanlarında sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 4 Eylül-18 Eylül 2023 tarihleri arasında kabul edilecek. İşte detaylar...

sözleşmeli personel

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Savunma Sanayi Başkanlığı, personel alımı yapacak adaylardan bazı genel şartları ve kriterleri talep ediyor. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki kriterleri sağlaması gerekmektedir:

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir.

Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denk kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Belirtilen bölümler dışında olan mühendislik bölümleri, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümler, istatistik, matematik ve fizik bölümleri mezunları da başvurabilir. Ancak aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek pozisyonlar için geçerlidir.

Adayların yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi, ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi alanında belirli bir mesleki tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Tecrübe süresi farklı ücret tavanlarına göre değişmektedir.

Adayların en az iki adet güncel programlama dilini bilmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra, bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve ağ yönetimi güvenliği konusunda da bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.

Erkek adayların başvuru tarihine göre muvazzaf askerlik çağına gelmemiş olmaları veya askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olmaları gerekmektedir.

Savunma Sanayi Başkanlığı, kıdemli sistem uzmanı ve sistem uzmanı pozisyonlarında görev almak isteyen adaylardan bu şartları sağlamalarını talep etmektedir. Başvuruların 4 Eylül-18 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmiştir.

Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı için başvurular online olarak yapılacaktır. Başvuruların yapılacağı tarihler arasında adaylar, e-Devlet (Savunma Sanayii Başkanlığı - Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı web adreslerine girerek, ilanın aktif hale geleceği iş başvuru ekranını kullanarak başvurularını yapmalıdır. Başvurular elektronik ortamda alınacağından, posta veya bizzat başvurular kabul edilmeyecektir. Özel şartlar ve diğer ayrıntılar için ilgili kılavuza başvurabilirsiniz.