Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımını ne zaman yapacak?

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımını ne zaman yapacak? Sağlık Bakanlığı hastanelere yeni dönem için işçi alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı.. Haberimizin detayında.

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımını ne zaman yapacak?

Yeni dönemde Sağlık Bakanlığına 10 bin işçi alımı ne zaman yapılacak?

Şehir hastaneleriyle birlikte ülkemizde sağlık sektörü bir hayli kazanım sağlarken Hastanelerde çalışmak isteyen personel ve işçi alımları hususunda çok fazla soru alıyoruz. Birçok adayın 2022 yılında personel alımına yerleşemediklerini, yeni yılda yapılacak 10 bin işçi ve personel alımında iş sahibi olmayı bekliyorlar.

ALIM YAPILACAK SAĞLIK BAKANLIĞI KADROLARI

Sağlık Bakanlığı personel alımının güvenlik görevlisi, temizlik personeli, klinik destek elemanı, hasta karşılama ve yönlendirme personeli ile teknik personel kadrolarına alım bekleniyor. Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Başvuru genel şartları ise şu şekilde olacak:

Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Bizlere yorum kısmından yazın. Kulislerden aldığımız bilgilere göre Sağlık bakanlığının açıkladığı güvenlik görevlisi, temizlik personeli, hasta karşılama, yönlendirme personeli ve teknik personel kadrolarına alım yapılacak.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

– Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

– Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak

– Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

– Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek. Herhangi bir bedensel engeli olmaması gerekmektedir.

-İşçi alımında adaylardan KPSS şartı istenmemektedir.