Polis olmak isteyenlerin beklediği haber! 2500 kadın erkek polis alımı başvurularında flaş detay

Polis olmak isteyenlere müjde! Kadın ve erkek polis adayları alınacak! Ayrıntılar haberimizde...

Polis olmak isteyenlerin beklediği haber! 2500 kadın erkek polis alımı başvurularında flaş detay

Polislik hayalini kuran gençler için sevindirici haber Polis Akademisi Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan duyuruya göre, en az lise mezunu 2.500 yeni polis adayı alımı yapılacak. Bu haberle birlikte binlerce kadın ve erkek genç, polis olma yolunda umut dolu bir adım atmanın heyecanını yaşıyor.

2023 yılında yapılacak olan alımla ilgili yapılan duyuruda cinsiyet ayrımı olmaksızın 2.500 yeni polis adayının alınacağı belirtildi. Bu durum, kadınların da güvenlik güçleri içinde daha fazla temsil edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

polislik akademisi

Başvuru yapacak adayların bazı şartları sağlaması gerekiyor. Bunlardan ilki, adayların en az lise mezunu olmaları. Ayrıca, kasten işlenen bir suçtan dolayı hapis cezasına mahkûm olmamak ve devletin güvenliğine karşı suçlar, (...) suçlarından mahkûm olmamak veya bu suçlarla ilgili soruşturma veya kovuşturma geçirmemiş olmak da başvuru için önemli kriterler arasında yer alıyor.

Başvurular 31 Temmuz - 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresiyle yapılabilecek. Başvuru sonuçları başarıyla sonuçlanan adaylar, Polis Meslek Yüksekokulları'nda eğitim görecek ve mezun olduktan sonra polis olarak görev yapacaklar.

Polis Akademisi, ülkemizin güvenliği için önemli bir görev üstlenen gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2.500 yeni polis adayını bünyesine katmak için çalışmalarına hız vermiş durumda. Başvuru yapan gençler, www.pa.edu.tr adresinden güncel duyuruları takip ederek alımla ilgili en doğru bilgileri edinebilirler.

Polis olma hayali kuran her gence, başvuruları için başarılar dileriz. Ülkemizin geleceğine katkı sağlamak adına gösterecekleri çaba ve özveri takdire şayan olacaktır.