Polis Olmak İsteyenlere Müjde Az Önce Geldi! EGM 3500 Polis Alımı Yapacak!

2023 yılında lise mezunu adaylara 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Detaylar ve başvuru şartları hakkında bilgi veriliyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, adaylar EGM bünyesinde istihdam edilecek ve farklı kadrolarda görevlendirilecek. Başvurular ve alım süreci ile ilgili ayrıntılar yazıda yer alıyor.

Polis Olmak İsteyenlere Müjde Az Önce Geldi! EGM 3500 Polis Alımı Yapacak!

Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılında lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacağını duyurdu. Bu alımla birlikte EGM bünyesinde istihdam edilmek üzere 2 bin 500 kişi polis memuru kadrosunda görevlendirilecek, ayrıca 1000 kişi de komiser yardımcısı olarak istihdam edilecektir. EGM polis alımı başvuru şartları ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgilere yazımızda yer verilmektedir.

poliss.jpg

PMYO Lise Mezunu Polis Alımı

Bu yıl da Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), kadın ve erkek adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı gerçekleştirecektir. Alınacak olan öğrenciler, PMYO'da 2 yıl eğitim alacak ve ardından polis memuru olarak EGM bünyesinde görev yapmaya başlayacaklardır. Polis alımı için en az lise mezunu olma şartı aranırken, yaş sınırlamaları da aşağıdaki şekilde açıklanmıştır: "18 yaşını tamamlamış olup, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir."

Ayrıca boy ve kilo şartları şu şekildedir: "Kadınlar için en az 162 cm, erkekler için en az 167 cm boyunda olmak ve beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmalıdır."

polisss.jpg

Polis Fakültesine 1000 Öğrenci Alımı

Bu yıl ilk kez kurulan Polis Fakültesi, lise mezunu adaylar arasından komiser yardımcısı olarak yetiştirilmek üzere alım yapacaktır. Bu alımla ilgili yaş ve diğer şartlar henüz belirlenmemiştir. Bu konuda güncel bilgileri finans7.com adresinden takip edebilirsiniz.

polissss.jpg

Başvuru Tarihi ve Süreci

Lise mezunu polis alımı YKS puanı üzerinden yapılacaktır. PMYO polis alımı ise TYT puanı ile gerçekleştirilecektir. Polis fakültesine yapılan alımlar ise TYT ve AYT puanlarına göre yapılacaktır. 2023 YKS sınavları 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir ve sınav sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından polislik başvuruları Ağustos ayında başlayacaktır.