Polis Akademisi PMYO Lise Mezunu Polis Alımı Sonuçları ve Polislik TYT Taban Puanı Açıklandı!

PMYO Lise Mezunu Polis Alımı Sonuçları Açıklandı! 2023 başvuru sonuçları ve kontenjanlar hakkında detaylar...

Polis Akademisi PMYO Lise Mezunu Polis Alımı Sonuçları ve Polislik TYT Taban Puanı Açıklandı!

Polis Akademisi, 2023 yılında 2 bin 500 lise mezunu polis alımı başvuru sonuçlarını duyurdu. Akademi resmi internet adresi pa.edu.tr üzerinden yapılan açıklamada, başvuru sonuçlarına yer verildi.

Başvuru Sayıları ve Aday Profili

Polis Akademisi'nin açıklamasına göre, 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Başvurular kapsamında şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları dahil olmak üzere toplam 54.548 aday başvuruda bulunmuştur. Bu adaylar arasında 35.914 erkek ve 18.634 kadın bulunmaktadır.

Aday Belirleme ve Kontenjanlar

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğine göre, 2023 PMYO Giriş Sınavı için belirlenen kontenjana göre adaylar değerlendirilmiştir. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları istisna olmak üzere, toplam 25.000 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır. Bu sayının 20.000'i erkek adaylar, 5.000'i ise kadın adaylardan oluşmaktadır.

Sonuçlar ve Öğrenme Yöntemi

Adaylar, 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazandıkları sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğrenebileceklerdir.

polislik-yerlestirme-puani.webp

Sınav Başvuru Ücreti ve Ödeme Detayları

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, 700.00 TL olan sınav başvuru ücretini 11 Ağustos 2023 Cuma günü saat 09.00'dan 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı" adlı hesaba yatıracaktır.

Önemli Bilgilendirme

Belirlenen tarih aralığında sınav başvuru ücretini yatırmayan adaylar, sınav aşamalarına katılma hakkını kaybedeceklerdir. Ayrıca başvuru ücretinin sadece Halkbank şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı üzerinden yatırılabileceğini unutmayınız.

Önemli Uyarılar

  • Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti ödemezler.
  • Aday belirleme ön başvurusunda bulunan adaylardan sadece sınav aşamalarına hak kazananlar sınav ücreti öderler.

Sonuç ve Duyuru

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilgi almak ve aday belirleme ön başvuru sonuçlarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.