O ilde çalışanlar 30 bin TL maaş alacak! Ne sınav var ne mülakat: Başvuran anında işe başlatılıyor

Sezonluk iş arayanlara müjde. Yozgat'ta çiftçiler, hasat mevsimi başlayınca tırpan işçileri aramaya başladılar.

O ilde çalışanlar 30 bin TL maaş alacak! Ne sınav var ne mülakat: Başvuran anında işe başlatılıyor

Sezonluk olarak çalışmak isteyenlere müjde niteliğinde bir haber geldi. Yozgat'ta çiftçiler, hasat mevsimini başlatırken tırpanda çalışacak işçi arayışlarına başladıklarını bildirdiler. KPSS gibi bu iş için herhangi bir yaş sınırı ya da şartı yoktur. Günlük 800 ile 1.000 TL arasında çalışan işçilere aylık 30.000 TL ücret ödenecek. Çiftçiler, bu fırsattan yararlanmak isteyen iş arayanlar için geleceğin işgücünü memnuniyetle karşılıyor.

Yozgat'a bağlı Çalatlı köyünde bir çiftçi yeşil mercimek hasadının ilerlemesi için işçi arıyor. 63 yaşındaki çiftçi Bünyamin Ayverdi, yıllardır orakla hasat yaptığını ve bu yıl yeşil mercimek hasadının bol olmasını beklediğini söyledi. Tırpan işçisi olan Hıfzı Erdoğan, tırpanla hasadın makine kullanmaktan daha rahat olduğunu ve ayrıca u işi çocukluğundan beri yaptığını anlattı.

Yozgat'ta çiftçiler, hasat mevsimi başlayınca tırpan işçileri

Yeşil mercimek hasadını gerçekleştirmek için köye gelen Altonok, orakla hasadın eskisi kadar yaygın olmadığını da anlatırken, "Günde 800 ila 1000 liraya çalışıyorlar ve Allah'ın rızası için dua ediyorlar” dedi.

Mevsimlik işçi arayan çiftçiler bu maaş seviyesinde işçi bulmakta zorlanoyorlar. Herhangi bir yaş sınırı ya da KPSS gibi kısıtlamaların olmamasından dolayı herkes bu fırsattan faydalanabilir. Yozgat'ta yaşayanlar veya mevsimlik iş arayanlara bu maaş teklifinin oldukça cazip görüneceği düşünülmektedir.