MEB 18-42 yaş arası personel alımını duyurdu! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına başvurular açıldı

M.E.B.Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü personel alımı yapacak. Alım için 18-42 yaş arasında olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecekler. Adayların en az lise mezunu olması gerekiyor.

MEB 18-42 yaş arası personel alımını duyurdu! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına başvurular açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü, personel alımı yapacak. Bu alıma başvuruda bulunabilmek için adayların 18-42 yaş arasında olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların en az lise mezunu olmaları şartı aranmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü, personel alımı yapacak ve başvurular İŞKUR üzerinden kabul edilecek. Adaylardan istenilen özel şartlar açıklandı ve bu şartları sağlayanlar başvurularını 11 Temmuz 2023 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirebilecekler. İşte detaylar...

MEMUR

MEB'DEN PERSONEL ALIM İLANI

Başvuru yapmak için adayların aşağıdaki özel şartları sağlamaları gerekiyor: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Devletin güvenliğine karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak ve cezai soruşturması bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

18-42 yaş aralığında olmak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı, vücut sakatlığı ve sağlık sorunu bulunmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak, En az lise mezunu, en fazla lisans mezunu olmak,

Lise veya ön lisans düzeyinde Matbaa veya Baskı Teknikleri alanında mezun olmak veya Matbaacılık alanında Ustalık-Kalfalık belgesine veya Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmak, Arşiv araştırması sonucunda görevine engel bir durumun bulunmaması, Duyuruların ve sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları Müdürlüğü'nün internet sitesinden takip edilmesi gerektiği.

Başvuru yapan adaylara ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacak, tüm duyurular ve sonuçlar dkm.meb.gov.tr adresinden takip edilecektir. Bu duyuru tebliğ niteliği taşıyacak.

Başvuruların tamamlanmasının ardından süreç değerlendirilecek ve uygun adaylar belirlendikten sonra personel alımı gerçekleştirilecektir.

M.E.B.Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü, Sürekli İşçi (Matbaa İşçisi) alımı için başvuruların kabul edileceğini duyurdu. Başvuruların 14 Temmuz 2023 ile 18 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Başvurular, istenilen belgelerin M.E.B. Devlet Kitapları Döner Sermaye Müdürlüğü İnsan Kaynakları birimine elden, kargo veya posta yoluyla teslim edilerek gerçekleştirilecek.

İstenilen belgeleri kuruma zamanında teslim eden adaylar arasında kura çekimi yapılacak. Kura tarihi, saati ve yeri ile ilgili değişiklik olması durumunda yeni kura bilgileri dkm.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Belirtilen süre içinde belgelerini teslim etmeyen veya ilanın şartlarını sağlamayan adaylar kura çekimi için değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Alınacak işçilerin deneme süresi otuz (30) gün olacak ve deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi tazminatsız feshedilecektir. İşe başlamayanlar, deneme süresi içerisinde ayrılanlar veya belirtilen şartları sağlamayanlar ve deneme süresi içinde iş akdi feshedilenlerin yerine yedek liste kullanılarak yerleştirme yapılacaktır.

Ayrıca, vardiyalı çalışma sistemi uygulanacağı belirtilmiştir.

Başvuru yapacak adayların yukarıda belirtilen süreler içinde gerekli belgeleri teslim etmeleri ve şartları sağlamaları önemlidir. İstenilen belgelerin eksiksiz ve zamanında teslim edilmesi, başvurunun geçerliliği için önemlidir. İşe alım sürecinde kura çekimi yapılacak ve deneme süresi sonucunda başarılı olan adaylar istihdam edilecektir.