KPSS'siz memur olmak mümkün! Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak!

Dışişleri Bakanlığı'na meslek memur alımı için başvurular başladı. Adaylardan talep edilen şartlar ve başvuru hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

KPSS'siz memur olmak mümkün! Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak!

8 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı'ndaki açığın kapatılması için 200 Aday Meslek Memuru alımının yapılacağını duyurdu. KPSS şartı istenmeyen alımlara yönelik başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar da açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'na 200 Aday Meslek Memuru alımına yönelik giriş sınavı için başvuru işlemleri başlatıldı. 16 Ağustos 2024 saat 09.00 ve sonrasında başlatılan başvuruların en geç 10 Eylül 2024'e kadar tamamlanması gerekmektedir. Başvuru sahipleri, e-Devlet şifresini kullanarak yalnızca elektronik ortamda başvuru yapacaklardır.

Başvuru tarihleri: 16 Ağustos – 10 Eylül 2024

Kayıt adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasına göre, giriş sınavları esas alınarak 200 aday meslek memuru adayı işe alınacak. Alımların; “İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Sırpça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Yunanca, Ermenice, Portekizce ve İbranice" dillerinde olacağı belirtildi.

Bu çerçevede kontenjan dağılımı şöyle olacak;

Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak

Aday Meslek Memuru Kimdir?

Meslek memurları, Cumhurbaşkanlığı teşkilatına ilişkin 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Türkiye'nin dış politikasının oluşturulması ve uygulanmasında görev, yetki ve sorumluluklar üstlenen ve yurt dışında temsil görevlerini yerine getiren profesyonel diplomatik görevlilerdir.

Başvuru Şartları

Dışişleri Bakanlığına memur adaylarının alımında 657 sayılı kamu hizmeti kanunu çerçevesinde sıklıkla 48. madde koşulları geçerli olacaktır. Bu kapsamda yaş ve yabancı dil sınavı koşulları özel olarak aranacak.

Yaş Şartı: 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 35 yaş altı (1 Ocak 1989 ve sonrasında doğan kişiler).

Eğitim Şartı: Üniversite düzeyinde en az dört yıl eğitim veren fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, ekonomi, işletme, maliye, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ve bu bölümlerden herhangi bir tanesinin müfredatındaki derslerin en az yüzde 80’ine sahip diğer bölümlerden veya hukuk fakültelerinden mezuniyet veya;

Sosyal bilimler alanı ya da mühendislik fakültelerinden en az dört yıllık bir üniversite mezunu olmalı ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, yönetim, halkla ilişkiler, hukuk ve ekonomi alanlarında lisansüstü eğitimini tamamlamış olmalıdır.

KPSS Şartı: Aday Meslek Memuru alımlarında adaylardan KPSS şartı aranmamaktadır. Memur alımlarında KPSS sınavı yapılacak ve atamalar değerlendirmeye göre yapılacak.

Yabancı Dil Sınavı Şartı: Adaylar, uzman memur sınavına, belirtilen kategorilerin isimleri, sınavın yapılacağı yabancı dil, minimum YDS puanı /e-YDS ile birlikte aşağıdaki tabloda yer alan çeşitli kategorilerden herhangi birinde başvurabilirler. 2021'den itibaren başvuruların sunulması ve yazılı sınav için dikkate alınan aday sayısının alınması için son tarihe kadar yabancı dilde sınavla işe alınacaklardır.