KPSS şartsız personel alımı geliyor! İş arayanlar kaçırmasın: Başvurular açıldı

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre Toplum Yararına Programı kapsamı boyunca işe alımlar açılacak. İşte detaylar…

KPSS şartsız personel alımı geliyor! İş arayanlar kaçırmasın: Başvurular açıldı

Toplum Yararına Programları; afet, salgın, acil durum dönemleri gibi anlarda vatandaşlara geçici geliş desteği sağlamaktadır.

Amacı

TYP, özellikle de depremden etkilenmiş olan vatandaşlara destek olmak amacıyla kurulmuştur. İŞKUR tarafından yapılmış olan son duyuruya göre Hatay ve Malatya illerinde gerçekleştirilen olan işçi ihtiyaçlarını gidermek için işçi alımları açılacak.

işkur işçi alım

Katılım Şartları

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

• İŞKUR’a kayıtlı olmalıdır.

• 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

• Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sigortalı olmamak ya da belirlenmiş olan kapsam boyunca sigortalı sayılmamak gerekmektedir.

• Emekli ya da malul ağlığı almamalıdır.

• Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olmamalıdır.

Alımlar İŞKUR ile Duyurulacak

Alımların hangi illerde ve hangi zaman diliminde yapılacağı İŞKUR tarafından duyurulacak. Başvurular online olacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar İŞKUR’un resmi internet sitesine giriş yaparak ‘İş Arayan’ bölümünde ‘Toplum Yararına Programlar’ ve ardından da ‘TYP Başvuru’ alanından başvurmaları mümkündür.

Önümüzde yer alan süreçlerde bu alımların nasıl yapılacağı belirlenecektir. Diğer şehirlerdeki alımlar ise, İŞKUR’un resmi internet sitesinde duyurulacaktır.