KPSS puanına gerek yok! Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda 200 memur alımı yapılacağı bildirildi. İlan ile ilgili detaylı bilgi ve uygulamaları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS puanına gerek yok! Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak!

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı olmadan 200 meslek memuru alımına yönelik başvuruların başlatılacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı Devlet Memurluğuna Giriş Sınavı Tebliği açıklandı. Personel alım ilanına baktığımızda, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca Bakanlığın görev ve yetkileri kapsamında Türkiye'nin dış politikasının şekillenmesine katkıda bulunan meslek memurları kadrosuna yeni memurların ekleneceği bildirildi. Personel alımlarının giriş sınavıyla yapılacağı açıklanırken, boş kontenjan sayısının 200 olduğu aktarıldı.

Başvuru koşulları nelerdir?

İnsan kaynakları alımına kayıt yaptıracak adayların aşağıda yer alan koşulları taşıması gerekiyor;

a) 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak (Sınava kayıt olabilmek için Türk vatandaşı olduğunuzu teyit eden TC kimlik numarası gerekmektedir),

b) 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 35 yaşını doldurmamış olanlar (1 Ocak 1989 tarihinden itibaren doğanlar),

c) Yurt içi üniversitelerin ya da diploma denklik durumu Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) onaylanmış olması kaydıyla yabancı üniversitelerin;

- En az dört yıllık üniversite eğitimi veren fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, ekonomi, işletme, maliye, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ve bu bölümlerden birinin araştırma programındaki konularının en az %80'ini kapsayan diğer fakülte veya hukuk fakültelerinden mezun olunması veya;

Dışişleri Bakanlığı 200 memur alımı yapacak

- Sosyal bilimler ya da mühendislik alanında en az 4 yıllık üniversite eğitimi olan Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve ekonomi alanlarından lisansüstü eğitim programını tamamlamış olmak.

2. Mesleki eğitim giriş sınavlarında aşağıdaki tabloda listelenen yabancı dillerinde başvurular kategorilerden yalnızca birine yapılabilir. Sınavın yapılacağı yabancı dil; 1 Ocak 2021 yılından itibaren son başvuru tarihine kadar sınava girilecek olan yabancı dilde alınan asgari YDS/e-YDS puanları; atama yapılacak azami kadro sayısı ve yazılı sınava girmesine izin verilen aday sayısı hazırlanan abloda gösterilmektedir.

- Puan eşdeğerliğinda ÖSYM'nin saptadığını uluslararası yabancı

dil sınavlarından (İngilizce için Cambridge C2 Proficiency, Cambridge C1 Advanced, TOEFL

iBT ve PTE Akademik sınavları; Almanca için TestDaF, DSD II, TELC Deutsch ve Goethe

Institut sınavları; Fransızca için DELF & DALF sınavı; İtalyanca için CELI sınavı; İspanyolca

için DELE sınavı; Rusça için TORFL sınavı). 1 Ocak 2021 tarihinden son başvurunun alınacağı tarihine kadar alınmış olan puanların, bahsekonu an uluslararası yabancı dil sınavıyla ilgili sonuç belgesinin alınmış olduğu sınav döneminden itibaren ÖSYM'nin belirlediği YDS’deki karşılıkları değerlendirmeye alınacak.

3. "Uluslararası Yabancı Dil Sınavlarına Eşdeğer Belgeler" ÖSYM'de mevcuttur.

 “TOEFL Home Edition”, “IELTS”, “PTE Academic Online”, YÖKDİL vb. sınav hakkında sonuç kayıtları kabul edilmez.

4. Bu duyurunun tüm kategorilerinde ve II. bölümünde belgelerin sunulması gerekmektedir. Bölüm 1 kısım (c) bendinde yera alan yurt dışındaki yabancı üniversitelerden paragrafta belirtilen üniversite diploması koşullarını sağlayanlar için; hazırlanan tabloda listelenen yabancı dillerden YDS/e-YDS veya ÖSYM eşdeğer kayıtlarında yabancı dil sınav sonuçları bulunmayanlar.

Başvuru yapacak adayların, eşdeğer diplomanın YÖK tarafından onaylanması koşuluyla üniversite diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Konuşma dilinde eğitim veren bir fakülteden mezun olmaları durumunda sınava ilgili dilde girebilirler. Adı geçen adaylar YDS/e-YDS sonuçlarına ve eşdeğer sınavlara göre sıralanacaktır. Adayların gerisinde yer alırlar ve aynı zamanda da sıralamaları üniversite notlarına göre belirlenir.

Başvuru Tarihi

İlana başvuruların 16 Ağustos 2024 Cuma günü başlayacağı bildirildi. Adaylar, başvurularını Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı'ndan gönderebilirler.