İş arayan gençlere büyükşehir belediyesi kucak açtı! Bu branşlarda çok sayıda kişi alınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulan yeni programla, 18-35 yaş arasındaki gençler büyük fırsat yakalıyor. Program kapsamında, iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar, toplam 184 saatlik mesleki eğitimlere katılma imkanına sahip olacaklar.

İş arayan gençlere büyükşehir belediyesi kucak açtı! Bu branşlarda çok sayıda kişi alınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, istihdamın desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Bilgisayarda Giysi Kalıbı Hazırlama Projesi adı altında önemli bir adım atıldı. Proje, 18-35 yaş arasındaki gençlere yönelik olarak Meslek Fabrikası Halkapınar Kurs Merkezi'nde 184 saatlik bir kursla başladı. Bu 18 aylık proje sayesinde tekstil sektöründe bilgisayarda kalıp hazırlama alanında işgücü açığı kapatılacak.

Kurs, katılımcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve 11 kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, yaptığı açıklamada, Meslek Fabrikası'nın yoksulluk ve işsizlikle mücadele için destekli istihdam modeliyle genç işsizlere önemli bir destek sağladığını ifade etti. Ayrıca, projenin yüzde 30 istihdam garantisi sunduğunu ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile yapılan işbirliği için teşekkürlerini dile getirdi.

iş

Proje paydaşı olan İzmir Kalkınma Ajansı Mavi Büyüme Politikaları Birim Başkanı Saygın Oğuz da törende konuşarak, İZKA olarak ülke genelinde bölgesel kalkınmayı hedeflediklerini ve bu amaçla birçok projeye destek verdiklerini vurguladı. İstihdam odaklı başarının, güçlü işbirlikleriyle mümkün olduğuna dikkat çeken Oğuz, bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti.