İletişim Başkanlığı KPSS 55 puanla personel alımı! 18-40 yaş arası özel şartlara dikkat

İletişim Başkanlığı'na personel alımına yönelik başvurular başladı. KPSS puanlı veya KPSS puansız Cumhurbaşkanlığı personeli alımına ilişkin detaylar açıklandı.

İletişim Başkanlığı KPSS 55 puanla personel alımı! 18-40 yaş arası özel şartlara dikkat

İletişim Başkanlığı tarafından sözleşmeli olarak Mütercim tercüman ile İletişim Personeli alımları gerçekleştirilecek. İletişim Başkanlığı 2022 ya da 2023 yılında KPSS'li veya KPSS'siz 5 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Peki, Şartlar ile ilan detayları nedir? İşte bu sorunun yanıtı..

İletişim Başkanlığı'na sözleşmeli personel alımı için başvurular başladı. Bugün 8 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan duyuru çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndaki boşluğu KPSS'li ve KPSS'siz personel talepleri doldurmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı personel alımına ilişkin başvuru süreci Temmuz ayında tamamlanacak. Başvuruda bulunacak adayların belirlenen nitelikleri taşıması gerekiyor.

Başvuru tarihi: 8 - 19 Temmuz 2024

KAYIT EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/c-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İletişim Başkanlığı KPSS 55 puanla personel alımı

Kontenjan Dağılımı:

letişim Başkanlığı iki personel alım ilanı yayınladı. Söz konusu duyuruya göre toplam 5 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre:

2 Mütercim Tercüman ( 1 Fransızca, 1 Bulgarca )

3 İletişim Personeli ( 1 Rusça ve 2 İngilizce )

Başvuru koşulları nelerdir?

Başvuru yapacak kişinin genel olarak 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekecek. Özel olarak ise eğitim, KPSS, yabancı dil sınavı ve yaş şartları aranacak.

Yaş şartı

Son başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş ve 40 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

Eğitim şartı

İşe alınan alana bağlı olarak en az lisans derecesi gerekmektedir.

KPSS şartları nelerdir?

Adayların 2022 ya da 023 yılında yapılacak KPSS sınavından en az 60 veya 70 puan almaları gerekiyor. Ancak bazı diller için KPSS şartı aranmayacak ve KPSS'siz personel alımı gerçekleştirilecek.