Fransa Türk personellere kapılarını açtı! 45 bin TL maaşla Fransa personel alımı yapacak: İşte o meslekler

Yurt dışında çalışmak isteyenlere sevindirici bir haber geldi. Fransa Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamada, ülkeye işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Alımlar çeşitli meslekler üzerinden gerçekleştirilecek ve hangi meslekler için alım yapılacağı da açıklandı. İşte detaylar...

Fransa Türk personellere kapılarını açtı! 45 bin TL maaşla Fransa personel alımı yapacak: İşte o meslekler

Fransa'da özellikle mutfak yardımcısı ve temizlik personeli gibi pozisyonlarda birçok açığın bulunduğu ifade ediliyor. Çalışma Bakanı, hizmet sektöründe çalışmak isteyen göçmenler için ayrıntıları paylaştı.

48 BİN LİRA MAAŞ VERİLECEK

FRANSA

Açıklamada, Paris'teki restoranlarda uzun yıllar boyunca yasal yollarla çalışmalarına rağmen oturum izni olmayan kişilerin bulunduğu belirtildi.

Fransa'da 2023 yılında hangi meslekler için iş alımı yapılacağı da açıklandı. Fransa, yurt dışında çalışmak isteyenler arasında en çok araştırılan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Çalışma Bakanı, göçmenlerin çalışmak istediği ülkede iş alımlarının yapılacağını belirtti.

Özellikle hizmet sektöründe ciddi bir personel eksikliği olduğu ifade ediliyor. Bakanın açıklamasına göre, sağlık, inşaat, konaklama ve restoran sektörlerinde oturum izni olmayan işçilere de çalışma imkanı sağlanacak.

Fransa'da çalışmak isteyenlerin ne kadar ücret alacağı merak ediliyor. Son haberlere göre, Fransa'da asgari ücret yaklaşık 1600 Euro civarında ödeniyor. Bugünkü döviz kuru olan 28,43 TL üzerinden hesaplandığında asgari ücret yaklaşık 48.488 TL'ye denk geliyor.