Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliklerde Lise Mezunlarına İş Kapısı Açıyor: Başvurular Başladı!

Dışişleri Bakanlığı, Resmi Gazete'de son dakika duyurusuyla personel alımı yapacak! KPSS Şartı Olmadan En Az Lise Mezunlarına Büyükelçiliklerde İş İmkanı! Detaylar haberimizde..

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliklerde Lise Mezunlarına İş Kapısı Açıyor: Başvurular Başladı!

Dışişleri Bakanlığı, büyük bir fırsat sunarak Resmi Gazete'de duyurulan ilanla sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuruda bulunacak adaylar için belirlenen koşullar ve başvuru süreci aşağıda detaylandırılmıştır.

Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olmak veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yabancı bir okuldan mezun olmuş olmak başvuru için gereklidir.

Adayların haklarından yoksun bırakılmamış olmaları ve 6 aydan fazla hapis cezası almamış olmaları şartı aranmaktadır.

Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Askere gitme durumu bu alım için kabul edilmeyecektir.

Adayların aktif olarak bilgisayar kullanabilme becerisi ve çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir.

Güvenlik soruşturması kapsamında olumlu sonuçlar alınması ve adayların kayıtlarında herhangi bir kasaba kaydının bulunmaması gerekmektedir.

Başvuru sırasında adaylardan kendi hazırladıkları özgeçmiş belgesi, Türkiye Cumhuriyeti'ne ait pasaport, nüfus cüzdanı veya onaylı mezuniyet belgesi, askerlik durum belgesi ve son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ilanına başvurular 9 Haziran 2023 tarihinde başlamış olup 26 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. Başvurular, adaylar tarafından e-devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alınma ve Kariyer Kapısı resmi internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Bu önemli alım fırsatını kaçırmamak ve Dışişleri Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel olarak görevlendirilme şansını elde etmek isteyen adaylar, başvuru koşullarını dikkatlice inceleyerek başvuru sürecini tamamlamalıdır.