DHMİ, Memur Alımları İçin Heyecan Verici Fırsat! Mülakatsız ve KPSS'siz, 196 Memur Alımı

Memur olmak isteyenler için sevindirici bir haber var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kurum bünyesinde 196 memur alımı yapılacağını duyurdu ve daha da güzel olan, bu alımlar için mülakat veya KPSS şartı aranmayacağı belirtildi. İşte DHMİ personel başvurusuyla ilgili detaylar...

DHMİ, Memur Alımları İçin Heyecan Verici Fırsat! Mülakatsız ve KPSS'siz, 196 Memur Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, ön lisans mezunu 196 kişilik personel alımı yapacağını açıkladı. Kurumda çalışmak isteyen adaylar, ilan detayları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte DHMİ personel başvuru detayları...

DHMİ, Personel Alımı Gerçekleştirecek Devlet Hava Meydanları İşletmesi, tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, kurum bünyesinde 196 memur alımı yapılacağını duyurdu. Adaylardan KPSS taban puanı şartı aranmayacak ve sadece ön lisans mezunu kişiler başvurabilecek. Ayrıca, memur alımları için mülakat şartı da aranmayacak. DHMİ memur alımı için belirlenen kadrolar şunlardır:

  • 75 ARFF memuru
  • 30 İş Makinesi Sürücüsü
  • 3 köprü operatörü
  • 88 tekniker

Devlet kadrosunda çalışmak isteyen adaylar, başvuruların hâlen devam ettiğini bilmelidir. Başvurular, 6 Temmuz 2023 tarihinde başlamış olup 13 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvuruların elektronik olarak ÖSYM üzerinden yapılacağı belirtilmiştir.

1577335.jpg

Personel Başvuruları İçin İstenen Şartlar Nelerdir? Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılacak personel alımları için ÖSYM tercih kılavuzuna göre hareket edileceği belirtilmiştir. Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşıması gerekmektedir. Ayrıca, adayların yaş şartını yerine getirmesi ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emeklilik aylığı almamış olmaları gerekmektedir.

Adayların 2022 yılında almış oldukları KPSS puanlarının geçerli olacağı ve kpssp93 puan türünden herhangi bir puan almış olmalarının yeterli olacağı belirtilmiştir. Mülakatsız gerçekleştirilecek memur alımlarında, KPSS puan sıralamasına göre alımlar yapılacak. DHMİ personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuru işlemlerini tamamlamak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini kullanabilirler.