Bakanlık, Personel alımı yapacak! Detaylar yayımlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, faaliyetlerini daha etkin bir şekilde sürdürebilmek ve eksikliği gidermek amacıyla KPSS şartı ve sözlü sınav ile 90 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, alım şartlarını detaylı bir şekilde paylaştı.

Bakanlık, Personel alımı yapacak! Detaylar yayımlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yayımladığı son ilan ile eksikliği gidermek amacıyla yeni personel alımlarının yapılacağını açıkladı. Farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olan bu alımlarda, bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranacakken, diğer pozisyonlar özellikle sözlü sınav sonucuna göre değerlendirilecektir. Bakanlık tarafından duyurulan ilanda, alımların ayrıntıları detaylıca açıklandı. İşte alımlarla ilgili tüm detaylar:

Yeni Personel Alımları Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesindeki eksikliği kapatmak ve daha etkili bir hizmet sunabilmek için yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Toplamda 90 kontenjanla gerçekleştirilecek olan bu alımlar, farklı kadrolarda gerçekleştirilecek. Bakanlık, Mimar, Mühendis, Müze Araştırmacısı ve Şehir Plancısı pozisyonları için sözlü sınav uygulayacakken, Büro Personeli, Avukat ve Veteriner Hekim pozisyonları için KPSS puan sıralamasına göre alımlar yapılacaktır.

Başvurular, 11 Ağustos 2023 ile 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı aracılığıyla yapılabilecektir.

personel4.webp

Genel Alım Şartları

Başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Ayrıca, adayların arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması ve başvurunun son gününde aranan genel ve özel nitelikleri taşıyıp belgelendirmesi gerekmektedir. Adayların görevlerini engellemeyecek vücut ve akıl sağlığına sahip olmaları da gerekmektedir. Ayrıca, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını henüz tamamlamamış olmaları gerekmektedir. Adayların herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaması ve daha önce kamu kurumlarından ihraç edilmemiş olmaları gerekmektedir. 2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girip özel şartlarda belirtilen puan türlerinden asgari puanı almış olmaları da bir diğer gerekliliktir. Adayların ayrıca, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekmektedir. Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı pozisyonlarına başvuracak adayların, arazi-şantiye şartlarında çalışmaya ve seyahat etmeye engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu taşımamaları gerekmektedir.