Ayda 30 bin TL maaşlı iş fırsatı duyuruldu! Ne yaş ne KPSS şartı var: O ilde ikamet eden işi kapacak

İş arayışı devam edenlere müjdeli haber geldi. Çalışacak işçi bulunmuyor duyuruları yapılırken yaş, sınav ve mülakat derdi olmadan herkese iş imkanı veriliyor. Yüksek maaşlı işte çalışmak için tüm detaylar ve şartlar haberimizde.

Ayda 30 bin TL maaşlı iş fırsatı duyuruldu! Ne yaş ne KPSS şartı var: O ilde ikamet eden işi kapacak

Asgari ücrete gelen yüzde 34'lük zam sonrasında sezonluk işçilerin maaşları ise 2 katına çıktı. Sezonluk olarak iş arayışında olanlara ise müjde geldi. Yozgat'ta günlüğü 800 - 1000 TL olarak maaş alma imkanı sunuldu. KPSS şartı olmadan iş için şartlar açıklandı. İşte başvuru yapana 30 bin TL maaş...

Yozgat'ta çiftçiler, hasat sezonunu açarken bazı çiftçiler makine yardımıyla yeşil mercimek hasadı yapılmasında çalışacak işçi arayışı başladı. Çalatlı köyünde 40 dönüm alana yeşil mercimek ektiğini belirten 63 yaşındaki Bünyamin Ayverdi, "Arpa, buğday, mercimek, nohut ekiyoruz. Çok uzun yıllardır tırpan ile hasat yaptırıyoruz. Yeşil mercimek, yağışlarla beraber geçen yıla bakarak daha yüksek verim vermesi tahminler arasında olduğunu belirtti.

sezonluk işçi

Makinelerde çalışacak işçi bulamadıklarını söyleyen tırpan işçisi, tırpanla hasat makineye bakılarak daha uygun. Makinede çalışan işçi çok oluyor, maliyeti de yüksek olduğundan ötürü tırpanla hasadın yapılması tercih ediliyor.

AYLIK 30 BİN TL MAAŞ

Sezonluk çalışacak işçiler için yeşil mercimek hasadı için Çatalcı köyünde olan 52 yaşındaki İdris Altınok, tırpancı olarak kimse kalmadığını tırpanla biçen çok olmadığına değindi. Bir günde bir kişi tırpanla en fazla 2.5 dönüm hasatı kendisi karşılar. Günlüğünün ise 800 TL ve 1000 TL aralığında olduğunu söyledi.