Almanya'da çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Yeni karar az önce açıklandı: O şarta dikkat

Almanya'da çalışmak isteyenler için müjdeli haber geldi. Özellikle Türk kökenliler için merakla beklenen kısıtlamalar nihayet yürürlüğe girdi. Hükümetin ana hedeflerinden birisi olan çifte vatandaşlık durumu Olaf Scholz hükümetinin girişimiyle oluşturuldu. Bu yeni kuralla birlikte ülkede üç yıldır yaşayan kişiler artık çifte vatandaşlık hakkına sahip oluyor.

Almanya'da çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Yeni karar az önce açıklandı: O şarta dikkat

Almanya hükümeti tarafından onaylanan yeni yasada vatandaşlığa kabul için bekleme süresi 8 yıldan 5 yıla indirildi. Almanya'ya uyum sağlamada büyük sosyal ve ekonomik başarı elde eden göçmenler için, vatandaşlık başvurusunda bulunmak için üç yıl kalmak yeterlidir. Vatandaşlığını korumak isteyen herkes artık Alman vatandaşlığını koruyabilir ve aynı anda çifte vatandaşlık alabilir.

"Doğan çocuklara otomatik vatandaşlık"

En az beş yıldır Almanya'da yaşayan kişilerin çocukları otomatik olarak Alman vatandaşlığı kazanıyor. Bu düzenleme, çocuklar için eşit yurttaşlık sağlamayı ve onların Alman toplumuna kolay entegrasyonlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

"Almanca Sınav kolaylığı"

Almanya'da çalışmak isteyenlere müjdeli haber

67 yaşının üzerindeki göçmenler için artık Alman vatandaşlığına geçmek için Almanca yazılı sınav gerekli değildir. Uygunluk değerlendirmesi sadece sözlü anket ile yapılır. Ancak terör suçları işlemiş, sabıka kaydı bulunan veya anayasaya aykırı yaşam tarzına sahip olanlar vatandaşlığa kabul edilmeyecektir.

"3 yıl süreli daimi ikametgah"

Almanya, Almanya'da üç yıl kalan herkesin çifte vatandaşlık kazanmasına ve kalıcı olarak Almanya'da yaşamasına izin veren bu yönetmeliği çıkardı.

Anlaşma, Almanya ile gelişmiş bağlar yoluyla sosyal ile ekonomik entegrasyonu geliştirmeyi amaçlıyor. Sonuç olarak, yönetmelik Almanya'da çalışmak isteyen Türk asıllı kişiler ve diğer göçmenler için çifte vatandaşlık imkanı sunmaktadır. Yeni mevzuatın getirdiği basitleştirmeler, vatandaşlığa kabul sürecini hızlandıracak ve Almanya'ya daha hızlı uyum sağlamaya olanak sağlayacaktır. Önlemin Almanya'nın kültürel çeşitliliğini ve sosyal entegrasyonunu desteklediğine inanılıyor.