Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Bu meslekleri yapanlar alınacak: Şartlar duyuruldu

Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, iş arayanların sayısı da her geçen gün artıyor. İş arayanlara müjdeli haber Almanya’ dan geldi. İşte detaylar…

Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Bu meslekleri yapanlar alınacak: Şartlar duyuruldu

Milyonlarca işsiz vatandaşın yüzünü güldürecek haber geldi. Almanya da çalışmak isteyenlerin ilgisini çekecek iş ilanı için detaylar haberimizde…

banka

ALMANYA İŞÇİ ARADIĞI MESLEKLERİ AÇIKLADI! ALMANYA'YA İŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Almanya'da çalışmak isteyenler iş imkanları ararken, Batı Avrupa ülkesinde Türkleri de etkileyen bir açıklama yayınlandı. Almanya, ülkede çalışmak isteyenlerin ne yapması gerektiğini adım adım açıkladı... Şartlar şunlar:

Alman iş piyasasında çok fazla kural ve yasa var. Ayrıca iş bulmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Birçok işveren, çalışanlarına eğitimlerine, diplomalarına ve sertifikalarına göre öncelik verir. Doğru niteliklere sahip olmasanız bile, yine de bir iş bulma şansınız var.

Almanya'da ilk işinize başlamak için hangi adımları atmanız gerektiğini ve hayalinizdeki işe ulaşmanıza hangi yöntem ve yöntemlerin yardımcı olabileceğini açıklıyoruz...

EĞİTİM ÖNEMLİ: DENKLİK İŞLEMLERİ

Pek çok iş için mantıklıdır ve bazı işler için, anavatandaki mesleki veya okul niteliklerinin Almanya'da tanınması zorunludur. Sizin için geçerli olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir web sitesi var.

İŞ YERİ ARAMA VE BULMA

Bir sonraki sayfada, yabancı vasıflı işçilerin özellikle arandığı iş sitesi bilgilerini yayınlıyoruz.

Make it in Germany Meslek Borsası

Federal Çalışma Ajansı

Stepstone

Indeed

Monster

LinkedIn

Xing

ALMANYA'DAKİ İŞ FIRSATLARI İÇİN BAŞVURU DOSYASI HAZIRLAMA

Alman şirketleri için standart bir uygulama olarak. Motivasyon mektubu, fotoğraflı özgeçmiş, diploma ve referansları içerir. İstenen niteliklere sahip olduğunuzu kontrol edin ve gerekirse altını çizin.

Bu noktada, aşağıdaki gibi diğer önemli noktalardan bahsetmek sizin için çok yararlı olacaktır:

Düzgün bir şekilde hazırlanmış özgeçmiş ve ön yazı.

Eğer bulunuyorsa yurt dışı tecrübenizi belirtin.

İş dışı tecrübeler ve hobiler.

Almanya’da iş bulmak için tabii ki Almanca bilmek.

ALMANYA'DA İŞÇİ ARANAN MESLEKLER

Almanya'da iş ilanları yayınlayan birçok web sitesi var. Burada tercih edilen personelin genellikle doktorlar, bakıcılar, mühendisler, mekatronik elemanları, IT uzmanları ve makinistler olduğunu unutmayın.

İş aramaya başlamadan önce, Almanya'da çalışmak için vizeye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek en iyisidir.

VİZE BAŞVURUSU

Almanya'da çalışmak için vizeye ihtiyacı olmayan kişiler. AB ülkeleri ile İsviçre, Liechtenstein, Norveç ve İzlanda vatandaşlarıdır.

Avustralya, İsrail, Japonya, Kanada, Güney Kore, Yeni Zelanda veya ABD vatandaşıysanız, Almanya'ya vizesiz giriş yapabilir ve 3 aya kadar orada kalabilirsiniz. Ancak burada çalışabilmeniz için çalışma amaçlı oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

SAĞLIK SİGORTASI

Almanya'da sağlık sigortası zorunludur. İkamet ettiğiniz ilk günden itibaren kullanabilirsiniz.

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Alman çalışanlar için asgari ücret 2015'te saatte 8,5 euro idi, ancak 1 Ocak 2022'den itibaren asgari ücret saatte 9,82 euro olacak.

Buna göre haftada ortalama 40 saat çalışan bir çalışan için vergi indirimi öncesi Ocak 2022'den itibaren aylık brüt maaş 1.700€ civarında olacak.

Almanya'da saat başına ödenen asgari ücret 1584 euro ‘dur.