Almanya'da çalışmak isteyene büyük fırsat! Saatlik 12 Euro kazandıran mesleklere başvuru yağıyor

Yurt dışı iş hayali kuranlara Almanya müjdeyi verdi! Saatte 12 Euro kazanmak mümkün! Tüm detaylar haberimizde.

Almanya'da çalışmak isteyene büyük fırsat! Saatlik 12 Euro kazandıran mesleklere başvuru yağıyor

Birçok vatandaş yurt dışında daha iyi şartlarda iş hayatına atılabilmek için iş fırsatlarını araştırmaya devam ediyor. Almanya işçi alımını başlatıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞLIYOR

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve vatandaşın alım gücünün günden güne düşmeye başlaması mağduriyeti yükseltiyor. Vatandaşlar sık sık yurt dışında yapabilecekleri işleri araştırıyor. En çok tercih edilen ülke ise Almanya. Yurt dışına yerleşmek için her fırsatı kollayan vatandaşlara yüksek maaşlı iş fırsatı yine Almanya'dan geldi. Almanya vatandaşlarının kurallara uymasına ve yasalarına dikkat edilmesine çok önem veriyor. İş veren kişiler kişinin eğitimine, diplomasına ve sertifikalarına öncelik veriyor. Eğer yayımlanan ilana göre şartları taşıyorsanız bu sizi öne taşıyacaktır. Almanya'ya iş başvurusu için ilk olarak bir dosya hazırlanması gerekiyor. 

almanya işçi alımları başladı

Alman şirketler genel olarak motivasyon mektubu, fotoğraflı özgeçmiş, diploma, referans gibi bilgilerin dosyada yer almasını istiyor. Özgeçmiş içinde ön yazının da düzenli şekilde yazılmış olması gerekiyor. Eğer yurt dışı iş tecrübeleriniz varsa bunlara da yer verebilir ve Almanca dil bilginizi eklemeyi unutmamalısınız. Almanya'da en düşük maaş Temmuz ayından itibaren saatlik 12.5 Euro olarak belirlendi. Yani haftada 40 saat ve aylık 160 saat çalışan bir vatandaş aylık 1.987 Euro maaş alıyor. Almanya'da genel olarak doktor, bakıcı, mühendis, mekatronik elemanı, IT uzmanı ve makinist alımları sık sık gerçekleştiriliyor. Almanya'da çalışmak istiyorsanız Make it in Germany Meslek Borsası, Federal Çalışma Ajansı, Stepstone, Indeed, Monster, Linkedln, Xing gibi sitelerde yayımlanan iş ilanlarını takip edip başvuru yapabilirsiniz.