Yüksek enflasyona karşı devlet desteği! Başvurusu onaylanan ayda 1250 TL yardım alacak

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek geldi. 'Aile Destek Programı' adı altında sunulan bu yardım modeli, gelir düzeyine göre aylık olarak değişen nakdi destekler sağlayacak. Tüm detaylar haberimizde...

Yüksek enflasyona karşı devlet desteği! Başvurusu onaylanan ayda 1250 TL yardım alacak

Ekonomik zorluklar altında inleyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek haberi geldi. Bakanlık, karşılıksız nakit ödeme hizmeti hakkında ayrıntıları açıkladı.

Artan kur farkı, yüksek enflasyon ve diğer etkenler nedeniyle vatandaşların geçim sıkıntıları giderek artıyor. Maaşlara yapılan zamlara rağmen hayat pahalılığı, gelir artışlarını yetersiz kılıyor.

Bu çerçevede, yetkililer gelecek dönemde enflasyona karşı vatandaşları koruma sözü veriyor ve çeşitli yardım programları üzerinde çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya hazırlanıyor. Eğitimden sağlığa birçok kategoride yardım sağlayan bakanlık, hane başına nakdi destek sunacak. "Aile Destek Programı" adı altında sunulan bu yardım programının detayları açıklandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI NE İFADE EDİYOR?

1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı, ihtiyaç sahiplerine yönelik bir yardım modelini içeriyor. Bu program kapsamında, 4 farklı gelir düzeyine göre farklı miktarlarda nakdi destek sağlanıyor. Aylık geliri asgari ücretin üçte birinden daha az olan vatandaşlar, ilgili yardıma başvurabiliyor.

Program kapsamında ihtiyaç sahiplerine aylık olarak düzenli olarak ödenen yardım miktarları şu şekildedir:

Hane geliri 450 TL'nin altında olanlara: 1.250 TL

Hane geliri 450 TL - 911,15 TL arasında olanlara: 1.100 TL

Hane geliri 911,15 TL - 1.372,30 TL arasında olanlara: 950 TL

Hane geliri 1.372,30 TL - 1.833,45 TL arasında olanlara: 850 TL

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 12 aylık düzenli yardım programı olan Aile Destek Programı'na, Ağustos 2023'ten itibaren e-devlet sistemi üzerinden online olarak veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yüz yüze başvuru yapılabilecek.