Yılın son çeyreğinde bomba patlıyor: Memur maaşı 33 bin TL oluyor

Memur maaş ödemeleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Emekli maaşlarından sonra şimdi de memurların maaşları gündemde. Peki, yeni yılda memur maaşları ne kadar artacak? 33 bin TL'lik maaş müjdesi gerçek mi?

Yılın son çeyreğinde bomba patlıyor: Memur maaşı 33 bin TL oluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanları ve emeklilerin gelecek yıl beklediği maaş artışlarını duyurdu. Bakan Işıkhan, Ocak 2024'te yapılması planlanan maaş güncellemesi ile en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 liradan yaklaşık 33 bin liraya yükseleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Emeklilere Maaş Zammı Talimatı Verdi

Bakan Işıkhan ayrıca emekli maaşları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı ifade edildi.

EYT Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Bakan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını ve kalan kişilerin de yıl sonuna kadar emekli maaşlarına kavuşacağını belirtti.

2023/06/14/para17-001.jpg

Destek Ödemelerinde Yeni Düzenleme

Sosyal güvenlik reformları kapsamında yapılacak destek ödemelerine de değinen Işıkhan, BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e indirileceğini ve SSK'lılarla eşitleneceğini belirtti. Ayrıca, ev kadınlarına isteğe bağlı olarak prim desteği sağlanacağı ve Aile Koruma Kalkanı kapsamında ailelerin sigorta primlerinin karşılanacağı açıklandı.

3600 Ek Gösterge Ne Olacak?

Son olarak, Bakan Işıkhan, tüm birinci derece devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini ve yaşlı bakım sigortası uygulamasının hayata geçirileceğini duyurdu.