Yeni Personel ve İşçi İçin Alım Yapacak! Başvuru Koşulları Belirlendi!

Devlet kurumlarına yeni personel ve işçi alımının yapılacağı bildirildi. Başvuru şartları ve başvuruların ne zaman açılacağı duyuruldu.

Yeni Personel ve İşçi İçin Alım Yapacak! Başvuru Koşulları Belirlendi!

Yeni ayın gelmesiyle birlikte devlet kurumlarında çalıştırılmak üzere binlerce yeni personel alımı yapılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz ay geçerli olan yeni maaşlarla birlikte devlet kurumuna girmek isteyen kişi sayısı artmış durumda. Başvuru şartları adaylar tarafından merak konusu olmaya başlarken kurumlardan yeni ilanlar duyuruldu.

Birçok devlet kurumu tarafından yapılacak alımlar sayesinde kişiler yüksek maaş ödemesi alırken geçimini daha doğru biçimde sağlayabilecek.

Başvuru Şartları Duyuruldu

Devlet kurumlarında çalışmak için istenen şartlar kurum ve kadroya göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı alımlar için yeterli eğitim düzeyi gerekmektedir. Genel başvuru şartları ise şu şekilde;

  1. T.C Vatandaşı olmak.
  2. Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak.
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  4. 18 yaşını doldurmuş olmak
  5. Erkek adaylar için Askerlik görevini yapmış veya muaf olmak.
  6. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  7. Atanacağı görevi yapmasına engel herhangi bir hastalığı olmaması.

Hangi Kurumlar Alım Yapacak?

personel4.webp

Bu alımlar, çeşitli devlet kurumları tarafından yapılacak ve farklı pozisyonlar için geçerli olacaktır. Bazı kurumlar ve alım miktarları şunlardır:

  1. EGM 2500 polis alımı yapacak.
  2. Türkiye Petrolleri 121 personel alımı yapacak.
  3. Jandarma 31 personel alımı yapacak.
  4. Dışişleri Bakanlığı 56 personel alımı yapacak.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

Başvurular için ilgili kurumun duyurular sayfasına giriş yapabilirsiniz. Bununla birlikte İŞKUR üzerinden de yeni ilanları inceleyebilir ve başvurularınızı yapabilirsiniz. Daha detaylı şartlar ve başvuru süreci hakkında bilgi alabilmek için ilanları incelemeniz gerekmektedir. Devlet kurumlarına yapılan alımlara başvuruda bulunmak için ilgili tarihleri ve şartları takip etmeyi unutmayın. Başarılar dileriz!