Vatandaşların Ödemelerine Zam Yapılacak! Bakanlık Son Dakika Duyurusunu Yaptı!

Engelli ve yaşlı vatandaşların hareket özgürlüğünü artırmak ve mobilitelerini güçlendirmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan flaş bir karar geldi! Bakanlık, ücretsiz seyahat desteği programı ile vatandaşlara yapılan ödemelerde zam yaparak desteklerini artırdı.

Vatandaşların Ödemelerine Zam Yapılacak! Bakanlık Son Dakika Duyurusunu Yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ücretsiz seyahat desteği programıyla engelli ve yaşlı vatandaşların bireysel hareket alanlarını genişletmeyi ve mobilite seviyelerini yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, şehit yakınları, gaziler, engelli ve yaşlı bireylerin şehir içi ulaşımlarını daha kolay bir hale getirme amacıyla çeşitli ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlıyor.

Ücretsiz Seyahat Desteği Kapsamı Genişliyor

Bakanlık tarafından sağlanan ücretsiz seyahat desteği kapsamı oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Engelli ve yaşlı bireyler, şehir içinde kara yolu, deniz yolu, demir yolu, özel halk otobüsleri ve deniz ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar, günlük yaşamlarını daha bağımsız ve rahat bir şekilde sürdürebiliyorlar.

para-4.webp

Gelir Desteği Ödemelerinde Artış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ücretsiz seyahat desteği programı kapsamında sağladığı gelir desteği ödemeleri, son dönemde yapılan bir yönetmelik değişikliği ile artırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Yapılan Değişiklik ile ödemelerde yüzde 50'lik bir artış gerçekleştirildi.