Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, Altınla İlgili Yükseliş Hakkında Açıklamalarda Bulundu! İşte O Aylarda Altın...

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altın ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Kolçak, altın yatırımcılarına hitap etti.

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, Altınla İlgili Yükseliş Hakkında Açıklamalarda Bulundu! İşte O Aylarda Altın...

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yaparak altının değerinin daha da artacağını vurguladı. Uzmanlar altın yatırımcılarına seslenen Kolçak, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla sürekli olarak gündeme geliyor. Bu seferki açıklamalarında ise Kolçak, altın için bir tarih verdi. Altın yatırımcılarına, belirtilen tarihte altın alımı yapmalarını ve altının yükseleceğini duyurdu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Hatice Kolçak, Altına Dair Tarih Verdi

Spot altın, 7 Temmuz günü yüzde 0,1 oranında yükselerek 1912,75 dolar/ons seviyesine ulaştı. Ancak hafta boyunca yüzde 0,3 oranında düşüş kaydetti. ABD'deki altın vadeli işlemleri de 7 Temmuz'da yüzde 0,2 oranında artarak 1918,60 dolara kadar çıktığı gözlendi. Ayrıca, altının ons fiyatının 2022 sonundan bu yana dolar bazında yüzde 6,16 oranında değer kazandığı açıklandı.

para-2-004.webp

Gram altına bakıldığında ise 2022 yılını 1096 TL ile kapatan gram altın, 9 Temmuz itibarıyla yüzde 47 değer kazanarak 1611,76 TL seviyelerine yükseldi. Güncel piyasa koşullarında bu durumda olan Hatice Kolçak, altın yatırımcılarını sevindirecek bir haber verdi!

Hatice Kolçak'ın Açıklamaları

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Youtube kanalı üzerinden açıklamalarda bulundu. Altının önümüzdeki günlerde 400 TL'ye kadar daha artacağını söyleyen Kolçak, şu cümleleri kurdu:

"Altının ons fiyatının ilk olarak 1935 seviyesine çıkacağını tahmin ediyorum, ancak nefes alma seviyeleri 1950'lerdir. Bireysel yatırımcılar için bu rakamlar alım fırsatı sunuyor. Bu kadar zamdan sonra yapmamız gereken en önemli şey, düşüş zamanlarında almak ve biriktirmektir. Eylül ve Ekim'den sonra yükseliş bekliyorum. Gram altın için ise 1800-2000 lira aralığında bir beklenti içindeyim."