Ünlü ekonomist en düşük emekli maaşına gelecek zammı açıkladı! Emekliler sevinçten havaya uçacak

Müjdeli haber emeklilere geldi! Ekonomist Necmettin Batırel'in açıklamalarıyla gündeme oturdu. Yüzde 25 zam ve seyyanen artışla birlikte en düşük emekli maaşlarında gözle görülür bir yükseliş bekleniyor. Detaylar haberimizde...

Ünlü ekonomist en düşük emekli maaşına gelecek zammı açıkladı! Emekliler sevinçten havaya uçacak

Dolar tahminleriyle tanınan ekonomist Necmettin Batırel, emeklilere müjdeli haberi duyurdu ve bu haber ekonomi gündemine bomba gibi düştü. 

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN KAÇ TL ZAM YAPILACAK

1

Memur ve emekli maaşlarını içeren torba kanun teklifinin ilk 7 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve bu teklifle emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılacağı açıklandı.

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltildiği teklif, emekli aylıklarına da olumlu bir etki yapacak. Emekli Sandığı emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Bu düzenleme temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yürürlüğe girecek.

Ancak ekonomist Necmettin Batırel, daha fazla müjdeli haber verdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısına olumlu cevap verileceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi dönüşü emekli maaşlarına seyyanen bir zam yapacağı belirtildi. Batırel'e göre, 13.5 milyon emekliye yapılacak olan zam, mevcut yüzdelik zamlara ek olarak en az 3 bin en fazla 5 bin lira arasında olacak.

Bu haberle birlikte emeklilerin en düşük maaşlarında da artış bekleniyor. Eğer emekli maaşlarına seyyanen 3 bin lira zam yapılırsa, en düşük emekli maaşı 10 bin 500 liraya yükselecek. 5 bin lira zam yapıldığı takdirde ise en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkacak.

Emekliler için beklenen bu müjdeli haberler, ekonomik açıdan büyük bir önem taşıyor ve emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Emeklilere yönelik yapılan düzenlemeler, toplumun geniş kesimlerini yakından ilgilendiren bir konu olduğu için büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.