Üniversiteli, yeni kazanan öğrenciler hemen başvursun! 4 yıl boyunca geri ödemesiz burs bağlanacak

Yeni üniversiteye başlayacak öğrencilere müjde geldi! 500 öğrenciye burs dağıtılıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Üniversiteli, yeni kazanan öğrenciler hemen başvursun! 4 yıl boyunca geri ödemesiz burs bağlanacak

Üniversite öğrencileri eğitim süreçlerinde maddi anlamda rahat edebilmek için burs arayışına başladı! Tam 500 öğrencinin yüzü gülecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

500 ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR

Eczacıbaşı Topluluğu ve Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Burs Programı başlıyor. Burs programı kapsamında başarılı öğrenciler ve depremzedeler eğitim süreçlerince desteklenecek. Programdan faydalanmak için üniversite sınavında ilk 20 bine girmek gerekiyor. İlk 20 bine giren ve lisans bölümlerinde okuyan ihtiyaç sahibi 100 öğrenci destek alacak ve deprem felaketinden etkilenen 400 kadın öğrenciye de dört sene boyunca burs verilecek. 

500 öğrenciye burs desteği başladı

Burs programı kapsamında öğrenciler mezun olana kadar eğitim, kariyer ve staj olanaklarından da faydalanabilecek. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Yalnızca ekonomik destek sağlamak gençler için yeterli değil. Bu ihtiyaçlarla birlikte özgün, yaratıcı, bütüncül destek veren bir program başlatıyoruz. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de gençlerin yüzde 59.3'ü burs ihtiyacı duyuyor. Bu oranın yüzde 54.2'di psikolojik destek, yüzde 26.9'u iş, staj, mentorluk ihtiyaçları takip ediyor. Ekonomik şartlar sebebiyle gençlerin yüzde 45'i tiyatro, sinema, kültür sanat faaliyetlerine bütçe ayıramıyor. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu kapsamında bütün bu verilere dikkat ederek çalışmalarımızı yaptık.'