Ucuz et için devlet harekete geçti! Yeni ESK et fiyatları belirlendi: Vatandaşın yüreğine su serpilecek

Ülkemizde sürekli yükselen enflasyon ve artan hayat pahalılığı, kırmızı et fiyatlarını gündemde tutmaya devam ediyor. Yüksek et fiyatlarına yönelik alınan peş peşe kararlar bile zamların önüne geçmekte zorlanılıyor. Kurban Bayramı'na yaklaşırken Et ve Süt Kurumu, kalan kurbanlıkları satın almak için çaba gösterdi, ancak alış fiyatını piyasa altından hesapladığı için kurbanlıkları satın alamadı. Bu durumda, et sıkıntısının giderilmesi için yurt dışından et ithalatına yönelinmesi düşünülüyor. Tüm bu gelişmele

Ucuz et için devlet harekete geçti! Yeni ESK et fiyatları belirlendi: Vatandaşın yüreğine su serpilecek

Yükselen enflasyon karşısında mücadele eden vatandaşlar için yeni bir müjde daha geldi. Kırmızı et fiyatlarındaki zamların gündeme taşındığı süreçte Et ve Süt Kurumu (ESK) harekete geçti ve Polonya'dan karkas sığır eti ithalatı yapılacağını duyurdu. İthal edilen ürünlerin şarküteri ürünleri üreten firmalara satılacağı belirtildi. ESK tarafından yapılan açıklamaya göre, Polonya'dan ithal edilecek karkas etinin kilosu 195 TL olarak belirlendi ve bu ürünler KDV dahil olmak üzere işletmelere satılacak. Ancak, kurumun istediği zaman fiyatları değiştirme yetkisi olduğu vurgulandı.

et

ESK'nın ithal et satışı için başvuru süreci 24 Temmuz'da başlamış ve 26 Temmuz itibariyle sona ereceği belirtilmiştir. Şarküteri üretimi yapan işletmelerin bu tarihe kadar ESK Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuruların değerlendirme sürecinden sonra dağıtım listesi açıklanacak.

ESK'nın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na tabii olmadığından dolayı, yapılan satışların tamamen kurumun takdirine bağlı olduğu belirtilmiştir.

Bu adımlarla, kırmızı et fiyatlarındaki artışa karşı çözüm arayışları devam ediyor ve vatandaşların ekonomik yükü hafifletmeye yönelik çalışmalar sürüyor.