Uçak biletlerine dev zam! 1 ayda ikinci zam geldi: Yeni fiyatı duyanlar inanamadı

Yüksek enflasyonun etkisiyle ulaşım sektörüne de büyük yansımaları oluyor. Yurt içi uçuşlarda uçakların yüzde 85'ine denk gelen biletler ve yüzde 15'lik koltuklar için tavan fiyatı belirlendi. İşte yeni tavan fiyatlar...

Uçak biletlerine dev zam! 1 ayda ikinci zam geldi: Yeni fiyatı duyanlar inanamadı

Ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon, her sektörü etkilediği gibi özellikle ulaşım sektörünü de büyük ölçüde etkiliyor. Son gelen bilgilere göre, uçak tavan fiyatlarında yapılan artışlar da bu durumu yansıtıyor.

YENİ TAVAN FİYATLARI BELLİ OLDU

1

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ardı arkası kesilmeyen zamlar, vatandaşların alım gücünü zorlamaya devam ediyor. En son gelen bir zam haberi ise uçak biletlerinin tavan fiyatlarına yapıldı. Özellikle son dönemdeki ekonomik krizin etkisiyle birçok ürün ve hizmete zam gelirken, uçak biletlerinde de tavan ücretlerinde artış yaşandığı duyuruldu.

Yurt içi uçuşlarda, uçağın yüzde 85'ine tekabül eden biletlerin maksimum 1.650 TL'ye satılabileceği açıklandı. Geriye kalan yüzde 15'lik koltuklarda ise tavan fiyatın 2.500 TL olduğu belirtildi. Bu değişiklik, uçakla sıkça seyahat edenlerin cebini doğrudan etkileyecek gibi görünüyor. İlk kez 2013 yılında uygulanmaya başlanan uçak biletlerinin tavan fiyatları, zamanla değişen ekonomik koşullar nedeniyle artış gösterdi.

Geçmiş yıllarda 309 TL'den başlayan tavan fiyatı, zaman içinde artarak 2021 yılı sonunda 499 TL'ye yükselmişti. 2022 başında 599 TL olarak güncellenmiş, daha sonra 1.150 TL'ye revize edilmişti. Şimdi ise yurt içi uçuşlarda uçağın yüzde 85'ine denk gelen koltuklar için 1.650 TL, yüzde 15'lik koltuklar için ise 2.500 TL tavan fiyatı belirlendi.