"Türkiye'yi Görmezden Gelemezsiniz" Bakan Şimşek Avrupa Birliği'ne Sert Tepki Verdi!

Türkiye'nin Ekonomi ve AB İlişkileri Üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Sert Tepkisi. Türkiye ve AB Arasındaki İlişkilerin Önemi ve Geleceği Hakkında Detaylar.

"Türkiye'yi Görmezden Gelemezsiniz" Bakan Şimşek Avrupa Birliği'ne Sert Tepki Verdi!

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sıkı İlişki ve Gümrük Birliği Antlaşması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Salzburg şehrinde düzenlenen "Yarının Avrupası: Sınamalarla Yüzleşmek ve Geleceği Şekillendirmek" panelinde, Avrupa Birliği'ne karşı sert bir tepki gösterdi. Panelde Singapur Devlet Bakanı Sinn Ann, Dünya Ekonomi Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende ve Fransa Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna'ya Yönelik Yardımlar ve Yeniden İnşadan Sorumlu Özel Temsilcisi Pierre Heilbronn gibi önemli isimler de yer aldı.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında mevcut ilişkinin önemine vurgu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin Avrupa'nın dönüştürücü gücüne ihtiyacı olduğu kadar sizin (AB) de Türkiye'ye ihtiyacınız var." şeklinde konuştu. Küresel değerleri paylaşan Türkiye ve AB'nin sıkı bir iş birliği içinde olmasının gerekliliğine işaret eden Bakan Şimşek, Avrupa'nın daha etkili bir aktör olmak istemesi halinde Türkiye gibi önemli bir ülkeyi görmezden gelemeyeceğini vurguladı.

mehmet-simsek2.jpg

Gümrük Birliği Antlaşması, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin temelini oluşturuyor. Bakan Şimşek, bu antlaşmanın hala yürürlükte olduğunu hatırlatarak, "Birkaç sene önce Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Sonuç olarak, bunun AB'ye büyük faydası olduğu ortaya çıktı. Ağacın alçaktaki dallarındaki meyvelerinden (yakın vadeli hedeflerden) başlayarak yeniden görüşebiliriz." şeklinde açıklamada bulundu.