Türkiye'de hayat pahalılığı o tarihte sonlanacak! Bakan Şimşek herkese oh çektirecek tarihi verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı bir açıklamada TÜİK'in açıkladığı Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'nin geçiş döneminde olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, enflasyonun düşürülmesi için tarih verdi.

Türkiye'de hayat pahalılığı o tarihte sonlanacak! Bakan Şimşek herkese oh çektirecek tarihi verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı enflasyon oranını yüzde 9,49 olarak açıklarken, yıllık enflasyonu ise yüzde 47,83 şeklinde açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabı üzerinden TÜİK verilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Şimşek, paylaşımında enflasyon rakamlarının piyasa beklentileri ile uyumlu olduğunu ve geçiş döneminde olduğumuzu söyledi.

Bakan Mehmet Şimşek, ayrıca enflasyon rakamının 2024 ortasına kadar düşmesinin beklendiğine işaret ederek, asıl hedefin enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

İşte Mehmet Şimşek'in açıklaması:

“Finansal tedbirlerin, kur hareketlerinin ve ücret artışlarındaki etkiyle enflasyon Temmuz'da piyasa beklentileri ile uyumlu olarak yıllık %47,8 seviyesinde gerçekleşti.

"DÖNÜŞÜM İÇİNDEYİZ"

Hedefin enflasyonu düşürmek ve fiyatları istikrara kavuşturmak olduğu bir geçiş dönemindeyiz. Para politikasının olumlu etkisiyle birlikte yıllık enflasyon 2024 yılının ortalarından itibaren düşmeye başlayacak. Deflasyonist süreci mali disiplinle destekleyeceğiz.

Enflasyona yönelik politikalarımızın asıl amacı orta vade sürecinde enflasyonu kalıcı bir şekilde tek hanelere indirmektir."