Türkiye Kamu Sen, Memur Maaşlarına gündem yaratacak açıklama geldi!

Türkiye Kamu Sen, memur maaşlarına karşı hükümetin teklifine tepki göstererek sosyal medyada etkinlik düzenliyor. Zam teklifinin yetersiz olduğuna vurgu yapılıyor. Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen'den güçlü tepkiler.

Türkiye Kamu Sen, Memur Maaşlarına gündem yaratacak açıklama geldi!

Memurların beklediği 2024 ve 2025 yıllarına ait zam teklifi, hükümet tarafından sonunda sunuldu. Hükümet, memurlara 2024 için yüzde 14 + yüzde 9, 2025 için ise yüzde 6 + yüzde 5 oranında zam önerisinde bulundu.

Ancak, hükümetin sunduğu bu teklif, memur sendikaları arasında genel bir memnuniyetsizlik yarattı. Bu memnuniyetsizliklerin bir yansıması olarak, Türkiye Kamu Sen öncülüğünde yeni bir adım atıldı.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bugün saat 20:30'da Twitter'da bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu. Kahveci, ''Tüm kamu çalışanları ve emeklilerimizi Twitter etkinliğimize katılmaya davet ediyorum...'' ifadeleriyle çağrıda bulundu.

Diğer taraftan, Memur Sen adlı sendika da hükümetin teklifine tepki göstermek amacıyla sosyal medyada zam yetersizliği etkinliği düzenlemişti. Memur Sen, memur maaş zamlarının yetersiz olduğunu vurgulayarak bu konudaki hassasiyetini dile getirdi.

para3.webp