TOKİ'den yeni bir duyuru: 42 ilde farklı büyüklüklerde evler satışa sunulacak! İşte konut satışı yapılacak iller ve fiyatlar!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, 42 ilde toplam 182 konutun açık artırma ile satılacağını duyurdu. Satış ile ilgili detaylar TOKİ resmi internet sitesinde paylaşıldı.

TOKİ'den yeni bir duyuru: 42 ilde farklı büyüklüklerde evler satışa sunulacak! İşte konut satışı yapılacak iller ve fiyatlar!

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, açık artırma 01 Ağustos 2023 Salı günü saat 10.30'da gerçekleştirilecektir. Açık artırma, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacaktır. Ayrıca, tekliflerin internet üzerinden (www.emlakmuzayede.com.tr) de verilebileceği belirtilmiştir.

Hangi İllerde Konut Satışı Yapılacak?

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, konut satışı yapılacak iller aşağıdaki gibidir:

"Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat ve Zonguldak."

TOKİ Konut Fiyatları

TOKİ tarafından sunulan konutların fiyatlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Aylık Taksitler

Konut ödemelerinde taksitler 6 ayda bir belirlenecektir. Taksitler, memur maaşlarındaki artış oranına bağlı olarak yükseltilecektir. Ayrıca, satın alınan evlerin 1 yıl boyunca satılamayacağı bilgisi paylaşılmıştır. Evlerin kat numarası, adresi ve proje detayları gibi bilgilere ise emlakmuzayede.com.tr adresinden ulaşılabilir.

%25 Peşinat İmkanı

Satışa sunulan konutlar %25 peşinatla ve 120 ay vadeli olarak alınabilecektir.

para-1.jpeg

Açık Artırma Başvuru Şartları

Açık Artırma toplantısına katılacak gerçek veya tüzel kişilerin, toplantıdan önce T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine katılım teminatı yatırmaları gerekmektedir. Teminat miktarı, satın alınmak istenilen konut adediyle doğru orantılıdır. Katılım teminatı tutarları, konutun muhammen bedeline bağlı olarak aşağıdaki şekildedir:

  • Muhammen bedeli 999.999 TL'ye kadar olanlar için 50.000 TL
  • Muhammen bedeli 1.000.000 - 1.999.999 TL arasında olanlar için 100.000 TL
  • Muhammen bedeli 2.000.000 TL ve üzerinde olanlar için 200.000 TL

Satış Şartnamesi

Detaylı satış şartnamelerine TOKİ resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Satış Ne Zaman Gerçekleşecek?

42 ilde sunulan 182 konut için açık artırma, 01 Ağustos 2023 Salı günü saat 10.30'da gerçekleştirilecektir. Açık artırma, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacaktır.

Diğer İllere de Konut Satışı Yapılacak

TOKİ'nin konut satışlarına bakıldığında, açık artırma ile ev satışının 42 ilde gerçekleştirileceği görülmektedir. Diğer iller için konut duyurularının kısa süre içinde yapılması beklenmektedir. Siz hangi ilde konut müjdesi bekliyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Diğer illerdeki konut müjdeli haberlerinden haberdar olmak için uygulamamızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Lütfen aşağıdaki linkleri kullanınız.