TOKİ'den ev alanlara büyük şok: Bu kadarı beklenmiyordu!

TOKİ konutlarıyla ilgili önemli bir gelişme! Yapılan açıklamada, konut taksit miktarının asgari ücreti aştığı belirtildi. İşte detaylar...

TOKİ'den ev alanlara büyük şok: Bu kadarı beklenmiyordu!

TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Evrensel Gazetesi yazarı Özlem Abayoğlu'nun aktardığı bilgilere göre, en düşük peşinat bedeli 275.000 Türk Lirası olarak belirlendi ve konutların vade süresi 240 aydan 180 aya düşürüldü. Önceden 300.000 Türk Lirası olarak planlanan konutların fiyatının şu anda 3 milyon Türk Lirasını aştığı ifade edildi.

TOKİ TAKSİTLERİ  ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

TOKİ EV

Yapılan açıklamaya göre, ödemelerin aylık 13 ile 18 bin lira arasında olması bekleniyor ve her 6 ayda bir memur maaşına yapılan zam oranında artış gösterecek. Habere göre, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un geçmişteki sözlerine atıfta bulunularak, vatandaşlara yaşanacak gecikmelerin maliyet artışlarına yansıtılmayacağı söylenmişti. Ancak, projenin başlatılmasının üzerinden geçen 4 yıla rağmen inşaatın yeni yeni başlaması eleştirilere neden oldu.

Haberde, bir yurttaşın önceki açıklamalara rağmen daire fiyatlarının artacağına dair öngörüsüne de yer verildi. Yurttaş, ne kadar peşinat ödenirse ödensin aylık taksitlerin 18 bin liraya kadar çıkabileceğini belirtirken, peşinatın 400 bin lira olduğu ifade edildi.

TOKİ'nin 100 bin konut projesi kapsamında tamamlanan evlerle ilgili vatandaşların şikayetleri de dikkat çekiyor. Şikayetler arasında, başvuru sırasında kaydedilen 280 bin lira tutarındaki fiyatın şu anda 3.2 milyon liranın üzerine çıktığına dair ifadeler bulunuyor.