TOGG'a büyük bir rakip geliyor! Mustang Mach-e donanımıyla kalpleri kazanacak

Ford'un Mustang ruhunu koruyarak yüzde 100 elektrikli ve sıfır emisyona sahip sürüş sağlamak üzere sıfırdan geliştirdiği Mustang Mach-E, Türkiye'de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuldu. Mustang Mach-E'nin 3 milyon 588 bin 600 liraya Türkiye'ye geldiği bildirildi.

TOGG'a büyük bir rakip geliyor! Mustang Mach-e donanımıyla kalpleri kazanacak

Ford'un Mustang ruhunu koruyarak sıfır emisyon ve yüzde 100 elektrikli performans sunmak üzere sıfırdan geliştirmiş olduğu ilk seri üretim aracı Mustang Mach-E, Türkiye'de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuldu. Ford'un ilk tamamen elektrikli SUV'si Mustang Mach-E'nin 0'dan 100 km/sa hıza yalnızca 5,1 saniyede ulaşan, tek motorlu arkadan çekişli (RWD) ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli (AWD), versiyonları bulunuyor.

Green NCAP değerlendirmelerinde temiz hava ve aynı zamanda sera gazı emisyonu testlerinde maksimum puan alan Mustang Mach-E, şarjlar arası 600 km'ye kadar WLTP (Uluslararası Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Süreci) elektrik menzili sunuyor.

Mustang Mach-e donanımı

Yeni nesil teknolojik özelliklere sahip olan Mustang Mach-E'nin sürüş dinamikleri ve duyusal deneyimlerinin sürücünün ruh hali nasılsa ona göre uyarlayan, ihtiyaçlara anında yanıt veren Whisper, Active ile Untamed gibi sürüş modları da sunar. Kesit 5 koltuklu SUV, canlı güncellemeler (OTA güncellemesi) aracılığıyla araç kullanılmadığında yazılım güncellemelerini gerçekleştirerek zaman içinde iyileştirme yeteneğine sahiptir.

PİL PERFORMANSI EKSİ 40 DERECEDE TEST EDİLDİ

Eksi 40 santigrat derecede teste tabi tutulan yüksek performanslı pil, çevresinde şok emici bir katman bulunan su geçirmez kasanın içinde korunuyor. Gelişmiş aktif sıvısının ise ısıtma ve soğutma; Aşırı hava koşullarında performansı optimize etmek, şarj sürelerini iyileştirmek ve yüksek hızlı sürüşü sürdürmek için akünün sıcaklığını düzenlediği ifaade ediliyor.

Mustang Mach-e donanımı

Pil gücü, RWD modellerde tamamen yeni bir yağ soğutmalı arka AC motora ve AWD modelleri için öne monteli ek bir motora yönlendirilir. Kalıcı mıknatıslı senkron arka motor, yalnızca 0,5 saniyede en yüksek torku sağlar.

Mustang Mach-E'nin RWD modeli, 269 PS ve standart menzilli bataryayla beraber 6,1 saniyede 0-100 km/s, genişletilmiş menzilli bataryayla 294 PS ve 6,2 saniyede 430 Nm tork sunmakta. AWD modeli de 269 PS'dir ve 0'dan 100 km/sa hıza standart menzilli bataryayla birlikte 5,6 saniyede (Standart Menzil), 351 PS ve genişletilmiş menzilli aküyle (Extended Range) 5,1 saniyede hızlanır. Her iki motorda da 580 Nm tork sağlayan -100 km/s hızlanma ile sunulacaktır.

Enerji tasarruflu aktarma organı, Mustang Mach-E'nin RWD modellerinde 600 km'ye kadar ve Mustang Mach-E modelleri için 550 km'ye kadar bir WLTP (Uluslararası Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Süreci) elektrik menzili sağlar.

Mustang Mach-e donanımı

Ford, evde şarjı daha hızlı ve aynı zamanda daha kolay bir duruma getirmek için Mustang Mach-E müşterilerine isteğe bağlı bir Ford Connected duvar kutusu sunuyor. 7,4 kW ve 11 kW versiyonlarına sahip duvar şarj cihazının Mustang Mach-E'nin bataryasını %10'dan %80'e 8 ila 10 saatte, 7,4 kW ve 5,11 kW ile 6 ila 7 saatte şarj edebiliyor.

Mustang Mach-E, üç çubuklu tavanı, farları ve stop lambalarıyla Mustang'in dış tasarımının izlerini taşıyor. Ön bagajında, arka koltuk arkasında 402 litre ve ön koltuk arkasında .420 litre yük alanı ile destekleniyor. Bu arada, ön bagaj boşken ek 100 litre saklama alanı sunar.

Tamamı elektrikli olan Mustang Mach-E'nin 3 milyon 588 bin 600 TL gibi bir rakamla başlangıç ​​fiyatı bulunyor.

Aracın özellikleri konusunda yapılan açıklamada görüşleri alınan Ford'un Türkiye Satış Müdürü Özgür Yücetürk, Ford olarak sektör büyürken teknolojileriyle geleceği sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini belirterek, otomotivin büyük bir dönüşümden geçtiğini belirterek, "Bu kez biz Elektrifikasyona öncülük etme vizyonuyla bu kez Ford'un efsanevi Mustang'i ruhuyla bir yol haritası çizdiğini belirten “Yeni %100 elektrikli Mustang Mach-E'yi müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Tamamen elektrikli Mustang Mach-E, bu kapsamda ikonik Mustang'in ruhunu korurken bugüne kadarki en ileri teknolojileri sıfır emisyona sahip bir sürüş performansıyla birleştiriyor." ifadesini kullandı.