TL biriktiren bunu duyunca vazgeçecek! İslam Memiş altında gümbür gümbür gelen rakamı duyurdu!

"Altının kahini" olarak da bilinen piyasa uzmanı finansal analistlerden İslam Memiş, Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının ardından altın fiyatları ile ilgili tarih verdi ve tüm yatırımcıları uyardı.

TL biriktiren bunu duyunca vazgeçecek! İslam Memiş altında gümbür gümbür gelen rakamı duyurdu!

İslam Memiş tarih yayınlayarak milyonlarca altın yatırımcısını altın piyasasının geleceği ve yükselişi konusunda uyardı. Memiş, "Altın borcunuz olmasın" diyerek gram altınla ve ons altınla ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu. Memiş, altının fiyatının fırlayacağını ifade etti.

Altının gramı güncel verilere göre 1700 TL seviyelerinde işlem görüyor. İslam Memiş, elinde altın olanlar veya satmak isteyenler için yükselme rakamını 1800 TL olarak açıkladı. Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Yatırımcılar onsun altın tarafında %50-50 arasında bir alış fiyatı belirlemeli. Bu nedenle riski dağıtması gerekir. Yıl sonuna kadar altının ons fiyatı için 2150-2350 aralığında bir boşluk bekliyorum. Dolar endeksinin 92-94 bandına doğru bir geri çekilme söz konusu olabilir. Dolar endeksindeki bu gerilemenin altının ons fiyatını olumlu yönde destekleyeceğini düşünüyorum.

“ALTIN ​​ALIRKEN EKRAN FİYATINA DİKKAT ETMELİYİZ”

İslam Memiş altında gümbür gümbür gelen rakamı duyurdu

Altın gamı ​​ile ekran fiyatı arasında fark var. Yatırımcılar bu farklılıkların farkında olmalıdır. Ekranda 1700 TL şeklinde gördükleri gram altını açık piyasada 1720 TL'den görebiliyorlar. Tabii bankaların makas mesafesi de farklı.

'ALTIN BORÇLANILMASINI TAVSİYE ETMİYORUM'

Altın borçluları ve yatırım yapmaya hazırlananlar bu haftayı çok yakından takip etmelidir. Bu düşüşler kalıcı değildir. Özellikle seneye düğün planlayanlar ya da altına borcu olanlar 2024'te 2000-2500 arası bir fiyat aralığına hazır olsunlar. Borçlanarak altın alınmasını tavsiye etmiyorum.

1.700 TL ve altındaki düşüşleri alım fırsatı olarak görüyorum. Ağustos ayından itibaren bir gram altının fiyatı artmaya devam edecek. Gram Altın TL'nin fiyatı başlangıçta 1.750-1.770 TL'yi, yıl sonunda ise 1.880 TL'yi bulabilir."