Telefon ve bilgisayar fiyatına arsa satışı! Böyle fırsat görülmedi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Ramazan Kurtoğlu, arazi ve arazi tahsisi konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini söyle ve gayrimenkuller telefon fiyatına satıldığını kaydetti.

Telefon ve bilgisayar fiyatına arsa satışı! Böyle fırsat görülmedi

Türkiye'deki enflasyon ortamı milyonlarca vatandaşın gayrimenkul sertifikası sahibi olmasını imkansız hale getirdi. Milli Emlak tarafından yayınlanan ilanlar, hazine varlıkları olarak sınıflandırılan bir dizi mülkün reklamını yapmaktadır.

Milli Emlak, piyasa fiyatlarının çok altında mülk satın alma fırsatı sunuyordu ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde değerinin artması beklenen uzak arazilerin uygun fiyatlı olması genç yatırımcıları heyecanlandırdı. Özellikle 300 metrekarenin üzerindeki pek çok mülkün 13 bin lira gibi bir tutardan başlayan fiyatlarla ilanının verildiği Anadolu kentlerinde, tapu almak isteyen çok sayıda kişi ilanlara yoğun ilgi gösterdiler.

Maliye Bakanlığı'na ait tarım arazileri ve arazilerin satışı tüm hızıyla devam ederken, bu satışlara ilişkin tüm duyurular Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayınlanacak. Başka başvuru kanalının bulunmadığını hatırlatan uzmanlar, uygun fiyata arsa alabilmek için internet kanalları üzerinden başvuru yapmanın yeterli olduğunu söyledi.

Telefon ve bilgisayar fiyatına arsa satışı

İhale duyurusunda ilgili tarihler, teklif koşulları, teklif fiyat seti ve ihaleye ev sahipliği yapan il/ilçenin Devlet Emlak Müdürlüğü'nün iletişim bilgileri yer alacaktır. Bu duyurular, belirlenmiş olan tarihlerde düzenlecek rekabetçi açık artırmalarla mülklerin en yüksek teklifi verenlere satılmasını sağlar. Ayrıca ulusal emlak ihalesi yoluyla arsa sahibi olanlar sahip oldukları yeni gayrimenkuller üzerinden beş yıl süreyle emlak vergisi ve katma değer vergisinden muaf tutulacaktır.

Gayrimenkulünü satmak isteyenler peşin ödeme seçeneğini kullanarak işlem yapabilirken, satın almak isteyenler tek peşinat ödeyerek toplamda 24 aya varan taksitlerle ödeme yapabiliyor.

TAPU SAHİBİ OLUNACAK İLLER ŞÖYLE:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın,

Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa,

Çanakkale, Çankırı, Çorum,

Denizli, Diyarbakır, Düzce,

Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir,

Gaziantep, Giresun, Gümüşhane,

Hakkari, Hatay,

Iğdır, Isparta,

İçel (Mersin), İstanbul, İzmir,

Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya,

Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş,

Nevşehir, Niğde,

Ordu, Osmaniye ,

Rize,

Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas,

Şanlıurfa, Şırnak,

Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli,

Uşak,

Van,

Yozgat,

Zonguldak.