Tek kuruş faiz almadan, 2 yıl geri ödemesiz kredi! Listede olanlara başvuru kanalları açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremzedelere yönelik yeni bir destek paketini duyurdu. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) iş birliğiyle hayata geçirilen projenin kapsamında 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı sunulacağını açıklandı.

Tek kuruş faiz almadan, 2 yıl geri ödemesiz kredi! Listede olanlara başvuru kanalları açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremzedelere yönelik yeni bir destek paketini duyurarak, KOSGEB ile Japonya'nın iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı sunulacağını açıkladı.

depremzede kredisi

Detaylar: 36 Ay Vadeli ve Toplamda 4 Milyar TL Finansman Desteği

Bakan Mehmet Fatih Kacır, açıklamasında, deprem bölgelerinde faaliyet gösteren mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri desteklemek amacıyla KOSGEB ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) iş birliğiyle başlatılan projenin detaylarına değindi. Buna göre, destek paketi kapsamında:

  • 36 ay vadeli,
  • İlk 24 ayı ödemesiz,
  • Geriye kalan 12 ay için faizsiz 3 eşit taksit imkanı sunan toplamda 4 milyar TL (20 Milyar Japon Yeni) finansman desteği sağlanacak.

Mevcut Destekler ve Hedeflenen Etki

Bakan Mehmet Kacır, kasım ayında Dünya Bankası iş birliğiyle başlatılan program kapsamında bugüne dek deprem bölgesindeki 39 bin 680 KOBİ'ye toplamda 12,8 milyar TL destek verdiklerini belirtti. Söz konusu desteklerin, depremden etkilenen işletmelerin yanında olmayı ve bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldırmayı amaçladığını vurguladı.

depremzede kredisi 2

Başvuru Detayları ve Süreci

Bakan Kacır, başvuruların kısa süre içinde başlayacağını duyurarak, depremzedelerin bu destekten nasıl faydalanabileceği, başvuru şartları ve süreci hakkında detaylı bilgilerin yakında paylaşılacağını ifade etti. Depremzedelere sağlanacak bu destek paketiyle, bölgedeki işletmelerin güçlenmesi ve ekonomik toparlanma sürecine katkı sağlanması hedefleniyor.