TC Kimlik Son Hanesine Göre 7200 TL PTT Yardımı Sizleri Bekliyor!

PTT'den 7200 TL Yardım Parası! TC Kimlik Son Hanesi 0, 2, 4, 6 ve 8 Olanlar Hemen Başvuru Yapsın. Aile Bakanlığı'nın Düzenli Destekleri Devam Ediyor. İşte Detaylar!

TC Kimlik Son Hanesine Göre 7200 TL PTT Yardımı Sizleri Bekliyor!

PTT'den 7200 TL Yardım Parası

Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım ve destek ödemeleri, ailelere yönelik olarak devam etmektedir. PTT aracılığıyla gerçekleştirilen bu ödemeler için yeni başvurular e-devlet üzerinden alınmaktadır. Özellikle TC kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6 ve 8 ile biten vatandaşlar, 7200 TL'lik nakit yardım parasını hemen PTT şubelerinden çekebilirler. Yardım miktarı, 1200 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru yapmayan vatandaşlar için ise başvuru şartları ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.

PTT'den TC Kimlik Numarasına Göre Yardım Parası Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, 11 haneli TC kimlik numarasıyla e-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara PTT aracılığıyla 7200 TL'lik destek ödemesi verilmektedir. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, bugünden itibaren ödemelerini alabilirler. Başvuru yapmayan vatandaşlar ise e-devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilir ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı destek ödemesinden yararlanabilirler. Yardım parası için gerekli şartlar haberimizde yer almaktadır.

para13.jpg

Aile Bakanlığı Her Ay Düzenli Yardım Yapıyor

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli sosyal yardım yapılmaktadır. T.C kimlik numarasına göre e-devlet üzerinden başvuru yapan ve başvuru şartlarına uygun olan kişiler, yardım ödemesinden yararlanabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı kalemdeki ödemeleri verirken her sosyal yardım parasının belirli şartları bulunmaktadır. Bu şartlara uygun olarak verilen yardımlardan biri de Aile Destek Paketi yardımıdır.

Hane Başına Verilen Yardım 12 Ay Boyunca Devam Ediyor

Aile yardımı, hane başına tam 12 ay boyunca devam etmektedir. Bu yardım ödemesinden yararlanmak isteyen kişilerin, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler, başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden kolaylıkla tamamlayabilirler.

PTT'den 11 Haneli TC Kimlik Numarası İle Ödeniyor

Aile yardımı için başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan kişiler, ödemelerini PTT üzerinden almaktadır. T.C kimlik kartı ile birlikte PTT şubelerine giden kişiler, ödemelerini hızlı bir şekilde alabilmektedirler. Aile yardımı miktarı, 2023 yılı için arttırılmış olup en düşük ödeme tutarı 7200 TL olarak belirlenmiştir. Ödeme almak için e-devlet başvuru formunu doldurduktan sonra onaylı belgenizle birlikte PTT şubesine gidebilirsiniz.