TBMM'den Yüzde 15 Ek Zam Kararı Onaylandı!

Emekli maaşlarına yüzde 15 ek zam müjdesi sonunda geldi! TBMM onayı ile Ağustos ayında yürürlüğe girecek olan zam, emeklilerin yüzünü güldürecek. Detaylar haberimizde.

TBMM'den Yüzde 15 Ek Zam Kararı Onaylandı!

Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere yönelik ek zam oranı yüzde 15 olarak belirlendi. Bu ek zamın Ağustos ayı içerisinde maaşlara yansıtılması planlanıyor. Bu durum, emeklilerin Ocak ayını beklemek zorunda kalmadan zam haberi alabileceği anlamına geliyor.

Emekli Maaşlarına Ek Zam Son Dakika Gelişmesi

Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur kapsamında bulunan 16 milyon emekli vatandaş için gelen bu yüzde 15 ek zam haberinin detayları şu şekildedir:

Yeni Zam Haberi Son Dakika Duyurusuyla Geldi

Emeklilere yönelik bu yeni ek zam haberi son dakika duyurusuyla kamuoyuna iletilmiştir. Bu haber ile emeklilere yönelik beklenen zam müjdesi erken bir tarihte gelmiş oldu.

emekli5.jpg

En Düşük Emekli Maaşına da Zam Yapılacak

Bu defa en düşük emekli maaşına da zam yapılacağı duyuruldu. Bu durum, daha düşük maaş alan emekli vatandaşların da zamdan faydalanacağı anlamına geliyor.

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Yüzde 15 ek zam oranı, emekli vatandaşların maaşlarına yansıtılacak olan artış miktarını belirliyor. Bu kapsamda emekli maaş zammının ne kadar olacağı merak konusu.

Ek Zam Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Emeklilere yönelik yüzde 15 ek zam, Ağustos ayının başlamasıyla birlikte maaşlara yansıtılacak.

Kaynak: Sabah