TBMM Onayıyla Seyyanen Zam 4600 TL'ye Yükseldi!

Emeklilere Müjdeli Haber: TBMM Onayıyla Seyyanen Zam 4600 TL! SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan seyyanen zam talebi kabul edildi.

TBMM Onayıyla Seyyanen Zam 4600 TL'ye Yükseldi!

Emekliye Seyyanen Zam Müjdesi

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için seyyanen zam haberleri ülkenin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Temmuz ayında gerçekleştirilen %25'lik zam, emeklilerin beklentilerini karşılamamış ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu. Türkiye Emekliler Derneği'nin uzun süredir yürüttüğü mücadele sonuç verdi ve Devlet Bahçeli'nin ek zam çağrısının ardından müjdeli haber geldi. Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacak ve bu zam oranları belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 4.600 TL seyyanen zam onaylandı. İşte son dakika gelişmeleri...

Emeklilere Ek Zam Talepleri Artıyor

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için ek zam konusu uzun süredir tartışma konusu olmuştu. Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından Türkiye Emekliler Derneği de harekete geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na mektup yazdı ve seyyanen zam talebinde bulundu. Bu çağrılar sonucunda olumlu bir yanıt alındı ve TBMM tarafından emekliye seyyanen zam onayı verildi. Bu zamla birlikte emekli maaşları artırılacak ve emeklilerin yaşam standartları yükseltilecek.

zam.jpg

Seyyanen Zam Talepleri Arttırılıyor

2023 yılının başında emekli maaşlarına yapılan %30'luk zamın ardından Temmuz ayında yapılan %25'lik zam, enflasyon ve döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle emeklilerin alım gücünü yeterince artıramamıştı. Türkiye Emekliler Derneği, emeklilerin refah payının iyileştirilmesi ve alım gücünün arttırılması için zam oranlarının yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak en az 4600 TL'lik seyyanen zam talebinde bulundu.