Tapusu olanlara talih kuşu kondu! Başvuran binlerce lirasını geri alıyor: Bu şartı sağlamak yeter

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi yaklaşırken vergi indirimine ilişkin duyuru yapıldı. Özel kapsamdakiler beş yıla kadar geri ödemeden yararlanabilecek. Detaylar burada…

Tapusu olanlara talih kuşu kondu! Başvuran binlerce lirasını geri alıyor: Bu şartı sağlamak yeter

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na raporlamayı sürdüren gelir idaresi, topladığı vergiler kapsamında emlak vergisi ikinci dilimini de toplamaya başladı. Yıl içinde iki ayrı taksitle ödemesi gerçekleştirilen emlak vergisi ikinci taksidi Kasım ayı sonuna kadar devam edecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, geri ödemeler ile ilgili bir açıklama yaptı. Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisi geri ödemeler hakkında şartları açıklarken emlak vergilerinin nasıl iade edildiği bilgisini paylaştı. Peki emlak vergisi ödemelerini nasıl geri alırsınız? Maliye Bakanlığı'ndan emlak vergisi tahsilatının koşulları ve son başvuru tarihleri ​​haberimizde..

EMLAK VERGİSİ ÖDEME BEDELLERİ 5 YILA KADAR GERİ ALINABİLİR

Emlak vergisi geri ödeme

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasına göre ödenen emlak vergisi miktarının geri alınması mümkün. Bu bağlamda beş yıl kuralını hatırlatan Gelir İdaresi, beş yıla kadar alınabileceğini açıkladı. Ancak herkesin vergi iadesinden yararlanamayacağını vurgulayan kurum, vergi iadesinden yararlanmanın emlak vergisi muafiyeti kapsamına giren bir durum olduğunu ve bilmeden para ödemiş olmanın etkili olduğunu belirtti. Yani, emlak vergisi muaf olduklarını bilmeden ödeme yapan mükelleflere avans tutarı iade edilecek.

Vergi muafiyetinin kapsamı hakkında duyuru yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, duyurunun içerisinde emlak vergisinden muaf tutulan konuları açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasına göre; Tek evi olanlar, evinin alanı 200 metrekareyi geçmeyenler, emekli maaşı dışında geliri olmayanlar, ev hanımları, gaziler, şehit ve yetim eşleri ve işsiz vatandaşlar vergiden muaftır. Bu kapsama giren ve vergi ödemiş olanlar, vergi ödeme tarihinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak kaydıyla, ödedikleri emlak vergisini geri talep edebilirler. Ayrıca vergi dairesinden paralarını geri almak isteyenlerin belediyeye başvurması gerekmektedir.