Tapu Mirasçısı Olup Olmadığınızı Nasıl Tespit Edebilirsiniz? İşte Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden Açıklamalar!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, son zamanlarda yoğunlaşan tapu araştırmalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yayınlanan açıklamada, tapu mirasçısı olup olmadığınızı nasıl öğrenebileceğinize dair bilgiler verildi.

Tapu Mirasçısı Olup Olmadığınızı Nasıl Tespit Edebilirsiniz? İşte Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden Açıklamalar!

Tapu Müdürlüğü'ne göre, taşınmaz bir miras kaldığını öğrenmek için öncelikle ilgili tapu müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor. Tapu müdürlüğü, taşınmaz bir mala mirasçı olup olmadığınızı doğrulayabilecek bilgilere sahiptir.

E-Devlet Üzerinden Taşınmazları Öğrenmek İçin

Mirasçılar, kendilerine ait olan taşınmazları öğrenmek için ilk olarak webtapu.tkgm.gov.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Bu adrese internet tarayıcılarında girerek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ile "Bireysel Giriş" yapabilirler. E-devlet'e doğrudan giriş yaparak da WebTapu sistemine ulaşabilirler.

Giriş yapmak için internet tarayıcılarında giris.turkiye.gov.tr adresine gidip giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından e-Devlet sayfasında bulunan arama bölümüne "Web Tapu" yazarak sayfasına ulaşabilirsiniz. "Kurumlar" bölümüne girerek T harfine tıklayarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nü seçebilirsiniz. Bu şekilde mirasçılar, taşınmazlarını öğrenebilir ve istedikleri işlemleri gerçekleştirebilirler.

para-2-002.webp

WebTapu İşlemleri adlı uygulamaya ulaşmak için öncelikle Kimlik Doğrulama Hizmetler başlığı altındaki sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. "Web Tapu İşlemler" seçeneğine tıklayarak uygulamaya erişebilirsiniz. WebTapu sayfasına yönlendirildikten sonra, sayfanın sol üst köşesinde yer alan "Taşınmaz İşlemleri" başlığına tıklamanız gerekmektedir. Bu adımdan sonra alt seçeneklerin sıralandığı bir liste görüntülenecektir. Oradan "Mirasçısı Olduğum Taşınmazlar" seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

WebTapu İşlemleri adlı uygulamaya nasıl ulaşabileceğiniz konusunda bu adımları takip etmeniz yeterlidir. Bu sayede mirasçısı olduğunuz taşınmazlarınızı kolaylıkla yönetebilir, işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.