T.C. Sonu 0 2 4 6 8 Olanlara 22,500 TL - 45,000 TL Arası Ödeme Müjdesi!

T.C. sonu 0 2 4 6 8 olanlara 22.500 TL ve 45.000 TL tazminat ödenecektir. Başvuru şartlarını karşılayanlar destekten faydalanabilir.

T.C. Sonu 0 2 4 6 8 Olanlara 22,500 TL - 45,000 TL Arası Ödeme Müjdesi!

Devlet, vatandaşlara birçok destek ödemesi sunmaktadır. Her ay belirlenen tarihlerde veya 2 veya 3 aylık periyotlarla düzenli olarak yapılan destek ödemelerinin yanı sıra, tek seferlik başvurular sonrasında da hesaplara aktarılabilmektedir. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından destek ödemelerine de zam yapılmıştır. Dul ve yetim maaşlarındaki zam Temmuz ayında gerçekleşmiş olup, diğer zam alan ödemeler Ağustos ayında hesaplara aktarılacaktır. Ayrıca, çeyiz yardımı da devlet tarafından sunulan destekler arasında yer almaktadır.

TÜİK Tarafından Açıklanan Zamlar Destek Ödemelerine Yansıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5 Temmuz tarihinde emekli ve memur maaşlarına yönelik ilk 6 aylık enflasyon verilerini açıklamıştır. Bu açıklama sonucunda emekli maaşlarına %25, memur maaşlarına ise enflasyon artı seyyanen zam onayı verilmiştir. Açıklanan zamların ardından, destek ödemeleri gözlerden kaçmamış ve özellikle çeyiz desteğine başvuran yüz binlerce kişi harekete geçmiştir. Zam oranları netleştikten sonra, destek ödemelerindeki zamlar kalem kalem hesaplanmıştır.

para17.jpg

Çeyiz Desteği Hayat Kurtarıcı Olarak Biliniyor

Günümüzde ekonomik sıkıntılar sebebiyle evlilik süreçlerini erteleyen çiftler için çeyiz desteği, evlilik hayatlarına adım atmalarına büyük katkı sağlamaktadır. Devlet tarafından sunulan çeyiz desteği, çiftlere on binlerce lira destek ödemesi yapmaktadır. Bu destekten faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Şartları taşıyan çiftlere, maaşlarının 24 katına kadar ödeme yapılabilmektedir.

Çeyiz Desteği Başvuru Şartları

  • Anne veya babasını kaybeden ve yetim maaşı alan kadınlar, bir defaya mahsus olmak kaydıyla çeyiz desteğinden yararlanabilir. Yani her evlilik için tekrar tekrar başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

  • Erkeklerin çeyiz desteğinden faydalanma hakkı bulunmamaktadır.

  • Ayrıca sigortalı çalışan kadınlar, ölüm aylığı veya geliri almadıkları için çeyiz desteği uygulamasından yararlanamamaktadır.

  • Çeyiz desteğinin ödenmesi için hak sahibi kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir.

  • Evlenme tarihinin nüfus kütüğünde güncellenmemiş olması durumunda, dilekçe ekinde evlilik cüzdanının bir örneği de kuruma sunulmalıdır.