SSK, Bağkur emeklisi hemen hesaplarına baksın! 1.975 TL'lik ek ödemeler hesapları şenlendirdi

Emekli vatandaşların uzun süredir beklediği ücret farkının ödenmesi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasıyla başlıyor. Temmuz zamları, emekli maaşlarına çok fazla önemli katkı sağlayarak mali durumlarını iyileştirmeye yönelik bir adım olarak görülüyor. Emekli memurlar, dul ve yetimlerim dee eklenmesi kaydıyla yaklaşık 2 milyon kişiden yüzde 25 artışla beklenen ücret farkı dünden itibaren emekli vatandaşların hesaplarına geçmeye başladı.

SSK, Bağkur emeklisi hemen hesaplarına baksın! 1.975 TL'lik ek ödemeler hesapları şenlendirdi

Milyonlarca emekli vatandaşı sçok sevindirecek haber paylaşıldı. Bugün Temmuz 2023 tarihi itibariyle, Emekli Sandığı kapsamında emeklilik, maluliyet, maluliyet, dul ve yetim hakları için kademeli fark ödemesi yapılmaya başlanmıştır. Bu ödemeler milyonlarca emekli memuru kapsamaktadır. Emekli Sandığı emeklileri, sabahın erken saatlerinden itibaren ücret farkını hesaplarından çekebilecek. Dolayısıyla bir ayda zamlı fark alacak 2 milyon kadar emekliye en az 1.945 lira 42 kuruş zam yapılacak.

SGK'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz'da bu emekli maaşını almakta olan 2 milyon 393 bin 142 vatandaşın aylık farkının banka ve PTT acentesindeki hesaplarına yatırıldığı gösterildi.

SSK, Bağkur emeklisi hemen hesaplarına baksın! 1.975 TL'lik ek ödemeler hesapları şenlendirdi

EN AZ 1.975 TL ÖDENECEK

Temmuz ayında yüzde 25 zamla memurların en düşük maaşı 7 milyon 901 lira 66 kuruşa yükseldi. En düşük ücret olan 1.945 liraya 42 kuruş zam yapıldı. Sonuç olarak bir aylık zam farkı alan emekliler en az 1.945 lira 42 kuruş alacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Emekli Sandığı kapsamındaki 2 milyon 393 bin 142 emekli, malul, malul, dul ve yetimlerin aylık farkları (4/1-(c)) Şubelerindeki hesaplara yatırılacak ve ödemeler 28 Temmuz 2023'te.sona erdiriliyor.