SSK, Bağkur emeklileri tetikte! Maaşlara yeni zam gözleri dört açtırdı

Emekli vatandaşlara müjde! Zamlar kapıda! Kimler zam alacak? Zamlı maaşlar ne kadar olacak? İşte detaylar...

SSK, Bağkur emeklileri tetikte! Maaşlara yeni zam gözleri dört açtırdı

Milyonlarca emekli, emekli maaşlarına yapılacak olan ek zamı heyecanla bekliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını içeren kanun teklifini onayladı. Bu teklif, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur emeklilerini de kapsıyor.

emekli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turundan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, emekli zammıyla ilgili olarak sene sonuna kadar yeniden bir değerlendirme yapılacağını belirtti. Bu açıklama, milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zam konusunda umutları artırdı.

Daha önce gündemde olan yüzde 17,55 ve yüzde 19,77 gibi oranlar artık geçerli değil. Yeni düzenlemeye göre, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine, 6 aylık periyotlar halinde yüzde 25 oranında zam yapılacak. Buna göre, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 Türk Lirası olarak belirlendi. Aynı şekilde, memur emeklilerine de yüzde 25 zam yapılacak, böylece emekli maaşlarının temel aylıklarına uygulanan zam oranı yükselmiş olacak.

emekli maaşı

Özellikle kök aylığı 6 bin Türk Lirası ve altında olan emekliler için de iyi haber var. Temmuz ayından sonra da bu gruptaki emeklilerin maaşları 7 bin 500 Türk Lirası olarak ödenmeye devam edecek. Bu düzenlemelerle, emeklilere önemli bir maaş artışı sağlanmış olacak. Emekliler, bu gelişmeleri yakından takip ederek, emekli maaşlarına yapılacak olan ek zammın kendilerine nasıl bir etki sağlayacağını merakla bekliyor.