SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Maaş zammında o rakam işaret edildi!

Emekli maaşları, günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor ve EYT emeklileriyle birlikte toplam 15,5 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle, emekli maaşlarındaki son gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. İşte emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmelere dair bazı detaylar...

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Maaş zammında o rakam işaret edildi!

Sonunda beklenen enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 38,21, aylık enflasyon ise yüzde 3,92 olarak belirlendi.

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte emekli maaşlarıyla ilgili de merak edilen konular gündeme geldi. Ahmet Kurtulmuş, yeminli mali müşavir olarak yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerinde olacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN KONUŞULAN RAKAM 10 BİN LİRA

ZAM

Kurtulmuş, emekli maaşlarındaki artışın asgari ücretteki zam oranıyla paralel olacağını ifade etti. Asgari ücrete %35'e yakın bir zam yapıldığına dikkat çeken Kurtulmuş, emekli maaşlarına da benzer bir oranda zam beklentisi içinde olmadıklarını söyledi. Ayrıca, memurlara yapılan zamın emeklilere aynı oranda olmayabileceğini belirtti.

Öte yandan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiği açıklandı. Yeni maaşların ise 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleneceği tahmin edilmektedir. Ahmet Kurtuluş, değerlendirmelerinde en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak belirleneceği ve diğer emekli maaşlarına da bu rakamın biraz üzerinde artış olacağı kanaatinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, daha yüksek prim ödeyenlerin kayıplarını gidermek amacıyla diğer çalışanlara daha yüksek bir zam yapılacağını söyledi.